USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Як виготовляють друковані постери та картини на полотні

Сьогодні 18:33
Напевно, немає жодної людини, яка б не стикалася у своєму житті з картинами. Авторський живопис або друковані картини, не має значення, головне, що так чи інакше кожна людина має уявлення про те, що таке картина, як вона виглядає і для чого потрібна.

Однак, крім того, що таке картина, цікаво було б дізнатися, як саме ці картини виробляються. І якщо з живописом і процесом його створення все більш-менш очевидно, а глибинні секрети обдарованості майстрів та їхнє ментальне бачення описати навряд чи вдасться, то з друкованими картинами на полотні все якраз набагато більш приземлено і лежить, здебільшого, в технічній площині.

Так давайте ж привідкриємо завісу виробництва друкованих картин на полотні і дізнаємося, як недорогий, але красивий і практичний стіновий декор отримує своє життя. А допомогти розібратися в тонкощах картинної мануфактури нам допоможе інтернет-магазин постерів і картин на полотні АртПостер.

Все починається з картинки: галерея зображень для друку картин та постерів
Без сумніву, сфера друкарського декору передусім передбачає наявність зображення для друку. Ось тільки обмежитися десятком-другим зображень, на жаль, не вийде.

В час високих технологій, соціальних мереж та штучного інтелекту візуальна спокуса у клієнта занадто велика, тому задовольнити потребу лише невеликою вибіркою картинок з сайту шпалер, на жаль, не вийде.

Власна бібліотека зображень має налічувати тисячі топових зображень всілякої спрямованості. При цьому подача матеріалів, при врахуванні такої кількості зображень, має бути максимально зручною та зрозумілою користувачеві. Усі позиції мають бути чітко структуровані та каталогізовані, налаштована грамотна фільтрація товарів, а навігація має бути простою та комфортною.

Природно для таких завдань максимально підійде інтернет-магазин, причому бажано власний, хоча можна обмежитися маркетплейсами, але варто врахувати, що у випадку з розміщенням на маркетплейсах вибірка товарів буде обмежена, а можливості конфігурування індивідуальних параметрів (розміри, типи розбивки, рамки, постобробка і т.д.) картин або постерів істотно урізані.

Також, як вже було згадано вище, дуже бажано надати можливість потенційному клієнту налаштувати власний виріб за необхідними йому параметрами, такими як розміри, розбивка (у разі модульних картин), типи підрамника, зовнішніх рамок, покриття лаком, постобробки текстурним лаком тощо.
Для досягнення високоякісного результату під час друку обов’язково необхідно враховувати, що цифровий розмір вихідних зображень має бути великим і складати щонайменше 4000 пікселів по меншому боці.

Джерела отримання зображень можна розбити на кілька основних категорій:

• Безкоштовні фотобанки, сайти шпалер

• Платні стокові фотобанки

• Сервіси генерації зображень нейромережами (штучний інтелект)

• Власні дизайнерські макети, або кооперація з художниками та дизайнерами
Які матеріали та обладнання використовується для друку картин та постерів
Для виробництва друкованого стінового декору, такого як картини на полотні або постери в рамці на фотопапері під склом, в першу чергу необхідно мати спеціалізоване друкарське та багетне обладнання.

Почнемо з друкарського обладнання. Це один із найголовніших компонентів у процесі виробництва картин-постерів. Ринок широкоформатного друку на сьогодні пропонує досить значний спектр друкарських принтерів, проте далеко не все підійде під цей напрямок бізнесу.

Так як ця продукція призначена для інтер’єрного користування всередині приміщень, житлових кімнат, то є певні вимоги до такого типу обладнання, з яких необхідно виходити при виборі друкарської машини. Основні вимоги до принтерів для якісного інтер’єрного друку:

• Екологічність та нетоксичність

• Широке колірне охоплення, яскравість і насиченість

• Стійкість та довговічність відбитків

• Висока деталізація відбитка

• Можливість друку на широких рулонах до 1.6м

• Швидкодія (за потреби)
У свою чергу, існує кілька принципово різних технологій друку, кожна з яких має як свої переваги, так і недоліки, а саме:

• Сольвентна. Призначена переважно для зовнішнього друку, тому що має дуже токсичні складові у складі свого чорнила

• Екосольвентна. Більш популярна технологія, що застосовується, як для зовнішньої, так і для внутрішньої реклами, проте чорнило тут хоч і менш токсичне, все ж таки не рекомендується застосовувати їЇ для інтер’єрного друку. Колірне охоплення та деталізація можуть бути на високому рівні в залежності від фірми виробника принтера та чорнила.

• Ультрафіолетова (УФ). Дана технологія дозволяє отримувати яскраві та стійкі відбитки за рахунок того, що фарба застигає на поверхні матеріалу без глибокого проникнення, але при цьому, як правило, чорнило має неприємний стійкий запах,а деталізація друку не завжди найкраща, за рахунок великої краплі друкувальних голів.

• Водна. Один з безпечних варіантів чорнила, що дозволяє отримати чіткі та яскраві відбитки, проте водне чорнило зараз практично не застосовуються через низьку стійкість до вологи та зовнішнього впливу.

• Пігментна. Одна з найкращих технологій для інтер’єрного ЕКО-друку. Містить всі переваги водного друку, але при цьому більш стійка до вологи та зовнішніх впливів, хоча часто додатково покривається захисним лаком для більш надійної фіксації та захисту. Має максимальне колірне охоплення.

• Латексна/Смоли. Дані технології є, по суті, пігментними, але використовують у своєму складі оптимізатор, який дозволяє досягати ще більшої стійкості без необхідності додаткового покриття захисним шаром.

Серед основних брендових кандидатів-виробників широкоформатного друкарського обладнання можна виділити кілька лідерів:

• Epson

• Hewlett Packard

• Roland

• Mimaki

Китайські виробники можуть бути дешевшими, але не рекомендовані до розгляду через низьку якість обладнання та недовговічність роботи.

За співвідношенням ціна/якість, а також під необхідні завдання, вибирається найбільш підходящий варіант для вашого виробництва, хоча в основному принтери шириною 64 дюйми (1,6м) на пігментній або латексній технології друку є більш універсальними та пріоритетними.
Що ж стосується матеріалів для друку, то все зводиться до полотна та фотопаперу.

Розглядати банер чи ламінат для друку не будемо, т.к. дані матеріали не призначені для інтер’єрного друку в якості стінового декору, відносяться до дешевих і неекологічних матеріалів.

Полотна та папір у свою чергу також поділяються на певні підвиди.

Фотопапір менш варіативний і відрізняється в основному щільністю (80-230 г/м2) і фінішним покриттям – глянсовим або матовим.

Полотна ж трохи різноманітніші у своїй представленості:

• Синтетичні. Полотна на основі поліестру. Тонкі та не дуже еластичні. Ґрунтовка не дуже надійна, а покриття не завжди дозволяє досягати якісних результатів друку. Бувають матові та глянсові. Часто мають клейончастий плоский та недорогий вигляд.

• Натуральні. Якісні еластичні та щільні полотна на основі бавовни або льону. Мають фактурнішу поверхню, ближче до художньої. Також бувають глянсові чи матові. Добре абсорбують чорнило, друк виходить якісним та ефектним.

• Змішані. Полотна із суміші котону та поліестру. Більш стійкі до вологи, ніж натуральні, мають добрі показники щільності та еластичності. Фактура поверхні середня між синтетикою та натуральними. Можна сказати це золота середина у світі полотен. Матові та глянцеві також присутні в асортименті. Рекомендовано для універсального друку картин!
Тепер ми дійшли до етапу безпосередньо роботи багетної майстерні.

Сюжети обрані, надруковані та порізані. Що далі? Для картин необхідні підрамники, для постерів підкладка із ДСП, для картин та постерів потрібні зовнішні рамки.

На цьому етапі в роботу вступають порізочно-зшивальні інструменти та обладнання. Для різання підрамників використовуються пилки, а для рамок – гільйотини. Для скріплення кутів виробів використовуються зшивки.

Ми рекомендуємо використовувати обладнання перевірених виробників, тому що їх надійність перевірена десятиліттями:

• Omga, DeWalt. Відмінні пили для різання будь-яких дерев’яних брусків, чудово підходять для виготовлення підрамників будь-якої довжини. Довговічні та надійні.

• Morso, Framers Corner. Чудові гільйотини для роботи із зовнішніми рамками. Важливо підтримувати леза у належному стані для отримання точного гладкого різу.

• Alfamaccine. Італійський виробник зшивальних верстатів, що чудово зарекомендував себе. Використовується для з’єднання підрамників у кутах спеціальними V-подібними скобами.

• Fletcher-Terry. Американський виробник розкрійних верстатів для різання листових матеріалів – ДВП, акрилу, картону тощо.

• Інше дрібне обладнання.
Коли всі заготовки порізані, полотна і папір лежать в очікуванні монтажу, в роботу вступають майстри, які, за допомогою пневмообладнання, монтують полотна на підрамник, покривають їх, при необхідності, лаком, оформляють картини-постери в рами, збирають постери, кріплять каркасні задники і захисні скла, встановлюють навісну фурнітуру, комплектують розхідниками, надійно пакують і маркують.

Далі картини та постери їдуть до своїх адресатів радувати нових власників.

Де краще замовляти картини та постери на стіну
Прочитавши все вищесказане можна зробити висновок, що компанії, які дотримуються рекомендованих параметрів за матеріалами; ті що використовують сучасне професійне та відповідне до призначення обладнання; ті що мають у своєму розпорядженні об’ємну, зручну та функціональну платформу для презентації своїх товарів, а також здатні грамотно та кваліфіковано відповісти на всі питання, що цікавлять клієнтів, однозначно заслуговують на увагу!

Так, наприклад виробник картин та постерів компанія АртПостер, має у своєму розпорядженні величезну галерею сюжетів для картин та постерів, які у найкоротші терміни готова виготовити для своїх клієнтів із застосуванням кращих матеріалів та за допомогою спеціалізованого інтер’єрного обладнання та матеріалів.

Чи то друк на полотні для картини, чи на фотопапері для постера, АртПостер готовий виготовити декор, як на базі сюжетів з власної онлайн-галереї, так і за вашими зображеннями – улюбленим ілюстраціям або фотографіям з сімейного альбому.

А портрети на полотні для себе або на подарунок близькій людині стануть справді незабутньою і пам’ятною річчю, насолоджуватися якою буде не просто приємно, а й емоційно позитивно, доставляючи справжнє естетичне задоволення спостерігачеві.

У будь-якому випадку комфорт – це про якість, працюйте з комфортними виробниками картин-постерів і якість дизайну вашого внутрішнього простору завжди буде на рівні!

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus