USD 41.10 41.45
  • USD 41.10 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.43 10.58

Як вибрати холодильну вітрину для магазину?

Сьогодні 16:51
Робота магазинів та супермаркетів неможлива без використання надійних холодильних вітрин. Ці конструкції потрібні не тільки для зберігання товарів у правильному температурному режимі, а ще й для забезпечення презентабельного вигляду. Саме тому важливо обирати вітринний холодильник з урахуванням цілої низки критеріїв.

У цій статті розповімо, на що саме потрібно звернути увагу, та де краще замовити обладнання.

На що звернути увагу під час вибору вітринних холодильників?



Холодильні вітрини зараз випускають у багатьох різновидах, кожен з яких підходить для конкретної цілі.
Підібрати найкращий варіант серед них допоможе досвідчений фахівець. Проте кожному покупцю важливо орієнтуватися в основних критеріях вибору.

Конструкція та місце розміщення обладнання

За цією характеристикою виділяють пристінні, острівні та кутові варіанти. Перший різновид розташовується вздовж стіни, економить простір і часто має велику глибину. Острівні являють собою самостійні конструкції, які можуть бути розміщені в центрі торгового залу. Зазвичай мають кращий огляд товарів з усіх боків.

Група товарів для зберігання

Обираючи холодильні вітрини для магазинів, обов’язково враховуйте тип продукції. Для заморожених продуктів підходять вітрини з температурою від -18 до -25°C. М'ясні та молочні продукти мають зберігатися в конструкціях з режимом 0 - +7°C. Напівфабрикати та готові страви можуть розміщуватися в універсальних моделях з широким діапазоном температур.

Розмір

Щоб підібрати вітрини-холодильники за розміром, потрібно спочатку виміряти доступний простір у магазині та створити план розміщення техніки.
Крім цього, звертайте увагу на глибину конструкцій. Це потрібно для того, щоб розрахувати відстань між ними та іншим обладнанням. Адже в залі має бути достатньо вільного простору для пересування.

Температурний режим

За цим критерієм виділяють низькотемпературні (від -18°C до -25°C), середньотемпературні вітрини (від +1°C до +7°C) та комбіновані варіанти (широкий температурний діапазон). Перші використовують для напівфабрикатів, фруктів та овочів заморожених, морозива тощо. Другий варіант забезпечує зберігання м'ясних, молочних продуктів, ковбас, сирів, готових салатів та інших продуктів.

Система охолодження

Вітринний холодильник може мати динамічну, статичну та комбіновану систему охолодження. У динамічній використовують вентилятор, який забезпечує рівномірне розподілення холоду. Статична охолоджує завдяки природній циркуляції повітря, а в комбінованій поєднуються особливості двох систем.

Вбудоване або виносне холодопостачання

Принцип роботи вбудованої технології передбачає розміщення всіх компонентів усередині корпусу вітрини. Йдеться про конденсатор, компресор та випарник. Конструкції з вбудованим холодопостачанням легко переміщуються в інше місце та є простими у встановленні. В другому варіанті конденсатор та компресор розміщуються поза корпусом.
У конструкції розміщується тільки випарник. Основна перевага в цьому випадку – це тиха робота.

Авторозморожування

Це корисна функція, яка дозволяє зекономити час на обслуговуванні обладнання та уникнути простоїв через розморожування. Адже в холодильній техніці, оснащеній функцією авторозморожування, процес відбувається без участі людини.

Енергоспоживання

Під час пошуку холодильного обладнання варто детальніше дізнатися про класи енергоспоживання. Найвищому рівню енергоефективності відповідають конструкції класів A+++, A++, A+ та A. Техніка з позначками B, C, D, E, F, G споживає більше енергії.

Скло, матеріали та дизайн

Практично кожен сучасний холодильник-вітрину виготовляють зі скла, різних видів металевих сплавів та міцного пластику. Зокрема каркас може бути з оцинкованої сталі, неіржавної сталі та алюмінію.
Для ізоляції використовують пінополістирол та пінополіуретан. Дизайн конструкції має відповідати загальному оформленню торгового залу.

Підсвічування

Важливим аспектом під час вибору конструкції є тип підсвічування. Можете обрати обладнання зі світлодіодними, галогенними або люмінесцентними лампами. Якщо важливе поєднання енергоефективності та достатньо високого коефіцієнта передання кольору, тоді найкращим рішенням будуть LED лампи.

Ціна і виробник

Діапазон вартості холодильного обладнання достатньо широкий. У продажу можна знайти варіанти від 10000 і до 50000 гривень та більше. Все залежить від вимог та вподобань замовника. Обираючи виробника, слід звернути увагу на репутацію, відгуки, асортимент обладнання та особливості виробничих потужностей.

Де замовити холодильну вітрину під ключ?



Обираючи холодильні установки для магазину, варто розглянути компанії, які пропонують послугу під ключ. Це означає, що фахівці компанії не тільки виготовляють конструкції під індивідуальне замовлення, а ще й встановлюють їх та обслуговують. Прикладом є МАГРЕСТ. Це надійна компанія, яка пропонує обладнання від одного з найкращих виробників MODERN EXPO.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus