USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Як вибрати чоловічі кросівки

Сьогодні 12:32
Цей вид взуття давно в пріоритеті у спортсменів або тих, хто просто багато пересувається пішки. У продажу – сотні моделей кросівок, але не всі вони однаково стильні, зручні та якісні.

Під час вибору ідеальної пари звичайного чи брендового взуття варто враховувати кілька критеріїв.

Призначення взуття

Усі чоловічі кросівки поділяються на дві великі категорії:

спортивні – для бігу, футболу, баскетболу, тенісу, фітнесу, пішохідного туризму;

міські – для повсякденного носіння та активного відпочинку.

Якісне взуття для занять спортом випускають лише кілька провідних брендів. Міські кросівки представлені у більшому розмаїтті. Найбільш стильним та якісним вважається італійське взуття. У цьому можна переконатися, переглянувши чоловічий каталог бренда Aldo Brue, де зібрано моделі кросівок преміумкласу.

Вимоги до конструкції

Щоб кросівки були зручними та зносостійкими, під час вибору потрібно враховувати такі конструктивні особливості:

щільна і досить товста підошва для захисту від камінців та нерівної поверхні, але гнучка і з гарною амортизацією для комфортної ходьби;

висока та тверда п'ята з валиком ущільнювача у верхній частині;

супінатори в місцях, де ступня зазнає найбільшого навантаження;

знімні устілки, які добре вбирають вологу та швидко висихають без виникнення неприємного запаху;

міцні застібки – шнурки або липучки, які щільно фіксують ногу.

Також бажано обирати моделі, які сконструйовані з урахуванням анатомічних особливостей чоловічих ніг. У цьому випадку кросівки добре сидітимуть на нозі й не спричинятимуть дискомфорту.
Матеріали та декор

Стильні прогулянкові кросівки найчастіше виготовляють із натуральної шкіри або замші. На піку популярності цього сезону саме замшеве взуття, а також комбіноване з різних матеріалів. Такі кросівки:

міцні;

довговічні;

гігієнічні.

При цьому не варто лишати поза увагою текстильні моделі. Їх роблять із тканих та нетканих матеріалів з сітчастою структурою. Тому на спекотне літо та теплу суху погоду навесні чи восени це оптимальний варіант. Вони добре пропускають повітря, вбирають вологу і швидко сохнуть.

Найпопулярніші та найякісніші матеріали підошви – гума, поліуретан, ева. Вони еластичні та забезпечують додаткову амортизацію.

Важливо правильно вибрати кросівки за розміром. Щоб носити їх було комфортно, потрібен запас по довжині 0,5-0,7 мм. Для цього бажано приміряти взуття у другій половині дня, коли ноги трохи набрякають.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus