USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

Як волинянам не купити ялинку в браконьєрів

13 Грудня 2018 18:12
Для того, аби волиняни не купували новорічні ялинки у браконьєрів чи самі не вирубували деревця, лісівник проводять спеціальне чіпування хвойних красунь, за яким можна визначити походження ялинки.

Про це йшлося 12 грудня під час прес-туру «Як і звідки різдвяне деревце потрапляє у кожен дім».

Як розповів головний спеціаліст відділу лісового господарства ВОУЛМГ Володимир Неводнічик, для того, аби запобігти браконьєрству, протягом останніх семи років волинські лісівники проводять чіпування ялинок.

«На кожному деревці, реалізованому державними підприємствами, має бути маркувальна бирка, на якій є штрихкод занесений у всеукраїнську базу, і по ньому можна визначити походження ялинки», - зазначає посадовець.
Зокрема, спеціальні уніфіковані засоби на деревцях містять індивідуальний номер та відповідний йому штрихкод, який заноситься в Систему електронного обліку деревини. Перевірка походження ялинки відбувається шляхом введення номеру із уніфікованого засобу, який прикріплений до ялинки, на сайті ukrforest.com. Якщо інформація на сайті відсутня, то це може свідчити про сумнівне походження ялинки.
До того ж, для зручності покупців з метою перевірки легальності походження новорічної красуні було розроблена спеціальна програма yalynka.info для мобільних телефонів на системі Android, за допомогою якою кожен має можливість перевірити походження новорічної ялинки, ввівши цифровий номер.

Зазначимо, що за неправомірно вирубані новорічні деревця передбачена адміністративна відповідальність, зокрема порушник сплачує вартість заподіяних збитків – від 453 гривень до 2053, залежно від діаметру деревця, до того ж за адміністративне порушення сплачується штраф у розмірі від одного до п’яти неоподаткованих мінімумів, від 17 до 85 гривень.
«Випадків браконьєрства не є багато, адже на підприємствах працюють радіобригади, які намагаються попереджувати такі випадки. До того ж, придбати дерево значно дешевше, аніж заплатити за нього штраф», - наголошує Володимир Неводнічик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus