USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.50 10.65

Як в умовах воєнного стану працюють ринки у Луцьку

12 Березня 2022 16:10
Початок війни зруйнував звичний темп життя усіх українців. Чимало людей залишилися без роботи, адже багато підприємств і магазинів тимчасово зачинилися. Не оминула ця тенденція і луцьких ринків. У перші від початку війни дні тут не було ні покупців, ні продавців. Згодом контейнери почали відчиняти.

Продавці кажуть: працювати треба, бо ж необхідно допомагати нашій армії і хоч якось рятувати економіку, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Нині ринок «Центральний» у Луцьку працює за звичним графіком. Із кожним днем підприємців, що працюють, стає більше.

«Від початку воєнного стану на ринку було дуже мало підприємців. Згодом потрохи почали відчинятися. Нині працюємо у звичайному режимі», – каже завідувач ринку Андрій Лисовець.

Повернулися на ринок і продавці з околиць міста, оскільки нещодавно відновили автобусне сполучення з навколишніми селами.

Як запевняють, на ринку їм спокійніше, ніж перед телевізором. До того ж, тут організувалися та збирають допомогу для армії.

«Мушу виходити заради клієнтів. Психологічно і морально краще на ринку бути, бо як надивишся той телевізор...» – каже продавець меду.

Натомість продавчиня одягу нарікає, що покупців мало: «Але ми відчинилися, може, комусь щось знадобиться. Поки можна буде, то будемо працювати… З дому багато чим допомагаємо, веземо одяг і продукти туди».
Торговий комплекс «Пасаж», що на ринку «Варшавський», також працює.

«Перші п’ять днів ринок працював хаотично, продавців було мало, покупців теж обмаль. Із 1-2 березня люди увійшли в ритм, зрозуміли, що життя триває, потрібно купити продукти, щось вдягнутися. Так само люди, які мають товар, мусять його продати. Усе має працювати», – розповідає контролер ринку «Пасаж» Василь Панасюк.

Продавці зізнаються: такої торгівлі, як раніше, поки немає, хоча протягом останніх днів на ринок приходить чимало людей, які приїхали на Волинь із гарячих точок нашої країни.

Тутешні підприємці згуртувалися і на прохання міськради збирають допомогу тим, хто цього потребує. Вони переконують, що потрібно працювати, щоб була змога підтримувати бійців, які захищають нас від ворога на фронті.

Читати ще: Досить відсиджуватися, пора працювати, – Арестович звернувся до українців у тилу

Нагадаємо, раніше запускати економіку та відновлювати виробництво там, де це можливо, українців закликав прем'єр Денис Шмигаль.

До лучан подібне звернення оприлюднював міський голова Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus