USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

Як українці оцінюють медсистему та чи відчули зміни з початку карантину. Дослідження

20 Липня 2021 18:09
Чверть українців вважає, що медична система в країні покращилась у період з початку карантинних заходів через пандемію COVID-19. Щодо медичної реформи, то перший етап позитивно оцінили понад третина респондентів.

Такі результати соціологічного дослідження «Всеукраїнський омнібус», який проводила дослідницька компанія Active Group у червні 2021 року, пише УНІАН.

За період від початку карантинних заходів через пандемію, медичну систему оцінили так:

27,8% опитаних сказали, що покращення відбулось;

7,4% сказали про те, що система істотно покращилась;

20,4% – про те, що трохи покращилась.

Водночас про погіршення у медичній системі заявили 35% респондентів, зокрема 9,1% вважають зміни істотними, 25,9% – сказали, що система трохи погіршилась.
Втім, більшість – 37,2% опитаних не визначились із оцінкою.

Попри те, що негативні оцінки медичної системи все ще переважають над позитивними, якщо порівнювати результати з минулорічними, то українці таки покращили свою думку про медичну систему.

Медична реформа в Україні: оцінка громадян

Перший етап медичної реформи, тобто ланку сімейних лікарів позитивно оцінили 37,4% опитаних українців: 12,8% обрали відповідь «позитивно», 24,6% – «швидше позитивно».

Водночас негативно оцінюють реформу 18%. Не визначились із відповіддю 44,6% респондентів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Доктор смертюн Показати IP 20 Липня 2021 20:01
Реформа працює як одна із важливих деталей геноцидного механізму.
Всьоок Показати IP 20 Липня 2021 20:46
Психіатрію знищили, туберкульозників добивають, тепер взялися за дерматологів з венерологами. І це ще не все покращення. Доцільно було б питати людей які потребували та потребують медичної допомоги і саме в Україні. Мабуть третині населення подобається жити серед психічно хворих сифілітіків з ознаками туберкульоза. Їх навіть ковід боїться. "А в остальном, прекрасная Маркиза, ..."
Він Показати IP 20 Липня 2021 22:05
Приклад з життя про результат впровадження першого етапу мед реформи. Чоловік після інфаркту виписується із стаціонару, при цьому лікуючий лікар настійливо рекомендує одразу стати на облік до кардіолога в поліклініці для амбулаторного періоду реабілітації. В регістра турі поліклініки талон до кардіолога не дають, тільки по направленню сімейного. До сімейного черга також, дали талон на п’ятий день . Після сімейного в поліклініці дають талон до кардіолога через 24 дні, раніше вільних дат немає. В результаті попав до кардіолога через місяць після виписки із стаціонару, добре що весь цей час не відмовляв у консультаціях лікуючий із стаціонару вже на благодійних засадах. Реформа в дії.
Якщо лiкування по те Показати IP 20 Липня 2021 22:16
Якщо лiкування по телефону назвати покрашенням, то можна сказати, що значно " покращилося"....
Кашпіровський Показати IP 20 Липня 2021 23:18
Даю установку : не хворіти, не скаржитись, не жити. _______________________

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus