USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.45 10.62

Як удари ЗСУ по складах боєприпасів у Росії впливають на поле бою, – аналіз ISW

Сьогодні 12:21
Удари Сил оборони по об’єктах на території Росії можуть вплинути на наступальні операції на всій території бойових дій в Україні.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти ISW нагадали, що 9 і 10 жовтня українські військові нанесли удари по складу безпілотників типу Shahed у Краснодарському краї та складу боєприпасів у Республіці Адигея.

«Російські війська покладаються на безпілотники Shahed для нанесення ударів як по прифронтових, так і по тилових українських населених пунктах і містах та витрачають близько 10 тисяч артилерійських снарядів на день по прифронтових українських позиціях», – йдеться у зведенні.

Читати ще: ЗСУ вразили російський військовий аеродром, на якому базувалися винищувачі

Аналітики також зауважили, що у вересні українська армія завдала ударів по складах боєприпасів біля Октябрського і Торопця у Тверській області та Тихорецька у Краснодарському краї, натомість 8 жовтня вони атакували російську базу зберігання ракет і боєприпасів у Карачеві Брянської області. Це призвело до знищення десятків будівель для зберігання боєприпасів, залізничних вагонів та, ймовірно, значної кількості боєприпасів, ракет і безпілотників.

На думку експертів інституту, хоча вплив одного удару навряд чи суттєво вплине на військові зусилля Росії, повторні удари по складах боєприпасів на території РФ можуть змусити російське військове командування реорганізувати і розосередити системи підтримки і логістики в тилових районах країни, щоб пом’якшити наслідки таких ударів за рахунок масової оптимізації логістики, яка використовується для підтримки війни в Україні.

В ISW зауважили, що своєчасне зняття обмежень на використання західних систем і подальший розвиток власного потенціалу України із нанесення ударів на великі відстані можуть дозволити українській армії ефективніше використовувати такі вразливі місця РФ до того, як Москва вдасться до контрзаходів.

Читати ще: ЗСУ одним ударом підірвали 400 російських «Шахедів»

«Українські удари по об’єктах на території Росії можуть вплинути на наступальні операції на всьому театрі бойових дій в Україні, якщо українські війська матимуть матеріальну базу, можливості і дозвіл на проведення масштабної кампанії ударів по об’єктах логістики і підтримки на території РФ», – підсумували в ISW.

9 жовтня Сили оборони України вразили базу зберігання БПЛА «Шахед» у Краснодарському краї Росії.

За наявною інформацією, там зберігалося близько 400 ударних дронів. За результатами об’єктивного контролю, зафіксовано точне влучання в ціль. На території об’єкту спостерігалася вторинна детонація.

10 жовтня Генеральний штаб Збройних сил України підтвердив ураження Силами оборони аеродрому «Ханская» в Республіці Адигея РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus