USD 40.75 41.05
  • USD 40.75 41.05
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Як у волинських школах працюватимуть офіцери освітньої безпеки

21 Січня 2024 07:15
Поліцейські готуються захищати дітей у школах. Їх навчають як офіцерів Служби освітньої безпеки. Така ініціатива уряду викликана війною. На Волині вже визначено перелік освітніх закладів, куди правоохоронці з металодетекторами прийдуть працювати незабаром.

«Під час дії воєнного стану в нашій школі, як, напевно, в усіх школах міста Луцька, встановлено тривожну кнопку, яка дозволяє оперативно викликати поліцію до школи», – прокоментував директор луцького ліцею №2 Роман Поліщук «12 Каналу».

Замість тривожної кнопки посадити в школи поліцейських запропонували міністерства освіти та внутрішніх справ. Для цього запустили проєкт «Офіцери Служби освітньої безпеки». Мета – захистити дітей в умовах війни.

Читати ще: У школах задля безпеки дітей чергуватимуть поліцейські, – МВС

На Волині поліцейські спочатку розпочнуть працювати у 47 школах, що неподалік кордону з Білоруссю.

«Локально в нашій області проєкт охопив першочергово 47 навчальних закладів, які розташовані в межах Ковельського та Камінь-Каширського районів. Вони розташовані поблизу кордону з Республікою Білорусь», – пояснив заступник керівника Управління поліції охорони у Волинській області Юрій Лисай.

47 представників патрульної поліції та поліції охорони уже вчаться у Львівському університеті внутрішніх справ працювати з дітьми. В управлінні Нацполіції Волині зазначили: з понеділка вони підуть у школи. Спершу – на стажування. Стежитимуть за тим, хто та з чим заходить у заклад і не тільки. Окрім звичних навичок, такі офіцери мають розумітися на дитячій психології та вміти спілкуватися з дітьми.

«Це не буде тиснути на дітей, тому що діти довіряють поліцейським. Передусім діти повинні розуміти, що поліція – це не каральний підрозділ, а це поліцейські, які стоять на варті безпеки наших дітей і дорослих громадян», – зауважила керівниця сектору ювенальної превенції ГУНП у Волинській області Інна Остапович.

Колективи луцьких шкіл опитують про Службу освітньої безпеки. Навчальним закладам надіслали онлайн-анкету з інформацією про проєкт, де просили вказати, чи потрібен офіцер Служби освітньої безпеки.

Директор луцького ліцею Роман Поліщук відповів на таке запитання ствердно й описав ситуацію в закладі: «Черговий працівник є. У вечірній час є сторож. Зараз у нас теж є чергова, але це техпрацівниця, яка просто слідкує, чи діти перевзулися. Якщо це діти, яких вона не знає, то запитує: «А з якої ви школи? Звідки прийшли?» Вона не є повноцінним охоронцем».
Відомо, що з часом працевлаштувати офіцерів безпеки планують у всіх українських школах, де навчаються більш як 100 учнів.

«Щодо закладів освіти, які є в нашій громаді, то зрозуміло, що тут питання поки що напрацьовується. Воно не є надактуальним, оскільки ми не прикордонна зона. Але ми напрацьовуємо питання, думаємо, яким чином маємо впроваджувати офіцерів безпеки», – зауважив директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар.

До слова, витрати на підготовку офіцерів безпеки та їхнє екіпірування (металодетектори, бодікамери, планшети) покриває Національна поліція.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 21 Січня 2024 10:18
Публікація за публікацією, де військові розповідають, що потрібно мобілізуватися, а не бути ухилянтом, а тут стільки здорових молодих мужиків сидітимуть в школах та протиратимуть штани!
Варвара Показати IP 21 Січня 2024 11:09
...за місцевий бюджет і за гарну зарплатню....позор...могли б хоч жінок набирати, а не чоловіків призовного віку, щоб не так народ дратувати
Знаю Показати IP 21 Січня 2024 19:32
Ви тут менше возмущайтесь бо ще якусь провокацію навмисно зроблять відносно дітей- школярів щоб збурити батьків і простимулювати бажання запросити в школи офіцерів безпеки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus