USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

Як у Луцьку роблять рідини для вейпів

6 Серпня 2024 11:15
Компанія Cloud Castle Group – одна із перших в Україні, що працює в сегменті вейпінгу. Головний офіс та виробництво розташовані в Луцьку. Вейпінг вважають більш безпечною альтернативою тютюнокурінню. У процесі паріння не утворюються нові хімічні елементи, а на організм людини впливають давно вивчені речовини.

За словами засновника Андрія Соломіна, Cloud Castle дотримується всіх правил контролю якості власної продукції та норм законодавства, які останніми роками зазнали суттєвих змін.

«Ідея відкрити виробництво виникла близько двох років тому. Ми розуміли, що колись-таки законодавці будуть регулювати нашу діяльність, але вже мали уявлення про те, як це відбуватиметься. Пів року готувалися до запуску, хоча багато хто відмовляв, кажучи: це не регульовано й не регламентовано», – пригадав Андрій Соломін.
До слова, над виготовленнями продукції Cloud Castle працюють лише жінки. У компанії дослідили, що на виробництві такої специфіки вони виконують роботу краще. А тривалість робочого дня тут п’ять годин замість звичних восьми.

«У нас працюють по п’ять годин. Як показали наші дослідження, за цей час людина робить однакову кількість роботи, що й за вісім. То навіщо ж її перетримувати три години?» – переконаний засновник.
Діяльність виробничого цеху компанії є прозорою, адже увесь процес фіксують камери спостереження. Однією із вимог нового законодавства став цілодобовий доступ до камер для Державної фіскальної служби, яка контролює вейпінг.
Як розповів Андрій Соломін, виробництво рідин відбувається із дотриманням температурного режиму й вологості. Уся сировина проходить через холодний цех, і лише після цього її переробляють.

«Жодних вимог до обладнання чи технологічного процесу, під час якого виготовляють рідини для електронних сигарет, в Україні зараз не існує. Однак ця діяльність частково належить до харчового виробництва, тому в нас впроваджено систему ХАССП – міжнародні норми контролю якості, які повністю регулюють усі процеси. Відтак ми маємо змогу легко сертифікуватися на ISO (міжнародна організація зі стандартизації)», – зазначив Андрій Соломін.
Із реактивами працює сертифікований і дипломований хімік. Саме він розбавляє нікотин до правильної консистенції, щоб рідина відповідала вимогам. Готовий розчин потрапляє в цех розливу і йде на етикерування. Останні процеси нескладні, але об’ємні. Тож планують розмістити автоматичну лінію, щоб спростити дівчатам роботу і збільшити виробництво. Крім того, тестові зразки продукції зберігають на випадок непередбачуваних ситуацій.

«Усі вимоги до рідин для електронних сигарет взято із 40-ї директиви ЄС. Є обмеження в концентрації нікотину, смаках та об’ємі. Усього цього ми дотримуємося під час виготовлення продукції», – стверджує засновник Cloud Castle.
З його слів, півтора року на виробництві готувалися до повного регулювання ринку рідин, які використовують в електронних сигаретах. Тепер чекають на унормування українських законів, щоб відправити товар для оптового покупця.

«У нас уже стоїть на складі готова для реалізації продукція, до виготовлення якої ми йшли два роки. Якби щось пішло не так, то акцизну марку нам не дали б. Товари відповідають усім вимогам законодавства, а компанія платить податки», – наголосив керівник.
За даними компанії, після того, як виробництво буде завантажене на 100 відсотків, у планах підприємства – забезпечити надходження до бюджету на майже два мільйони доларів щомісяця, тобто понад мільярд на рік.

Один із податків – акцизний збір у бюджет міста – становитиме 3,68 мільйона гривень на місяць.

Читати ще: Вейпінг – не панацея, це – альтернатива: чому луцька вейп-компанія категорично забороняє вхід неповнолітнім

Продукцію луцького виробництва реалізовують по всій України. На сьогодні група компанії Cloud Castle має 54 магазини в чотирьох областях. У планах – налагодити експорт.
«Український ринок поки не готовий до стрімкого регулювання. Тому на початках популярність нашої продукції не буде великою. Але ми до цього готові й сподіваємося, що держава врегулює ринок так, щоб усі працювали чесно і спокійно. Наш продукт – контрольований і зроблений за всіма правилами. Ми надаємо більш безпечну альтернативу тютюнокурінню», – підсумував Андрій Соломін.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Єгер Показати IP 6 Серпня 2024 13:47
До слова, над виготовленнями продукції Cloud Castle працюють лише жінки. У компанії дослідили, що на виробництві такої специфіки вони виконують роботу краще. Вітаю хлопці,тепер сексизм виглядає саме так.. Жінки працюють бо виконують роботу краще,ні,це не тому що чоловіків є мало і їх треба бронювати...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus