USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Як у Луцьку працює резиденція Святого Миколая в укритті. Відео

7 Грудня 2023 13:11
У Луцьку 6 грудня запрацювала резиденція Святого Миколая в укритті, яка розташована в центрі міста, на проспекті Волі, 2. Вхід у резиденцію, яка працюватиме до 10 грудня, безплатний.

Як розповів "Суспільному" організатор, директор міського молодіжного центру Юрій Семчук, резиденцію Миколая Чудотворця уже відвідали п'ять груп дітей. Потрапити сюди можна щоденно з 14:00 до 20:00.

У резиденції відвідувачі можуть поспілкуватися з Миколаєм та його помічниками, розказати їм вірші, написати листи з побажаннями та передати подарунки для дітей, які їх потребують. Для кожної групи дітей, каже Юрій Семчук, виділяють по годині.
"Зустрічають групу янголи. Якщо приходить мала кількість дітей, вони малюють, спілкуються, п’ють какао, заходять до Миколая, проводять з ним зустріч, розповідають вірші, отримують подарунки. Для великих груп передбачена ще руханка, активність для дітей", — каже організатор.

Читати ще: До вихованців Луцького навчально-реабілітаційного центру завітав святий Миколай із подарунками

Облаштували резиденцію в артгалереї "Образ", у підвальному приміщенні, де є дві зали, розповіла її засновниця Наталія Грабовецька. З її слів, тут одночасно можуть перебувати орієнтовно 100 людей.
"Ми знаходимося нижче рівня землі, над нами два поверхи. Приміщення, де діє резиденція, де буде зустрічати Миколай наших діток, має площу орієнтовно 45 квадратних метрів", — говорить лучанка.
Прийшла в резиденцію на запрошення подруги лучанка Ірина Тиха разом з дворічною донькою Марійкою.

"Ми маємо ексклюзивну можливість у Луцьку відвідати резиденцію в такому атмосферному місці, з ангелами, Миколаєм і розвагами для діток. Марійка малювала, підходила до Миколая і отримала подаруночок", — поділилася лучанка.
Приїхала відвідати резиденцію Миколая 9-річна Поліна Заріцька, яка навчається в Рожищенському ліцеї № 4.

"Я тут вперше, мені дуже подобається, що ми тут малювали. Тут дуже гарне, яскраве світло, і я з нетерпінням чекаю зустрічі з Миколаєм. Я вірю, що Святий Миколай захистить Україну та кожного воїна", — каже школярка.
8-річна Анастасія Закрева розповіла, що і резиденція, і сам Миколай їй дуже сподобалися. Каже: приїде сюди ще наступного року.

"Ми робили картину спочатку, потім пішли на двір, а потім пішли до Миколая. Мені було дуже прикольно з ним зустрітися", — каже дівчинка.
Резиденція Святого Миколая в укритті відкрилася у Луцьку торік, її відвідала понад тисяча дітей. Головна ідея полягала в тому, що зустрітися з Миколаєм дітям не завадить і повітряна тривога, розповів Юрій Семчук.

Цього року для відвідувачів луцької резиденції Миколая Чудотворця, додав організатор, підготували також тисячу подарунків від меценатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus