USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Як у Луцьку готують до зими магістральні мережі. Фото

13 Червня 2023 15:32
Луцький міський голова Ігор Поліщук перевірив перебіг робіт із заміни аварійної ділянки магістральної тепломережі на проспекті Відродження. Мер наголосив, що місто продовжує реконструкцію мереж у міжопалювальний сезон, щоб забезпечити надійність та якість теплопостачання міста в осінньо-зимовий період. Насамперед йдеться про ділянки, де минулої зими було найбільше пошкоджень.

Про це інформує пресслужба міськради.

Так, нещодавно завершено заміну мережі на вулиці Загородній біля обласного перинатального центу. А зараз роботи тривають на значному відрізку магістральної тепломережі на проспекті Відродження – від будинку № 18 до повороту на вулицю Писаревського.

«На цій ділянці відбувається заміна труб на попередньо ізольовані, які мають дуже низький рівень тепловтрат, – розповів міський голова. – Протяжність цієї ділянки –1200 метрів, загальна протяжність запланованої в цьому році заміни тепломережі на проспекті Відродження становить 1800 метрів. Орієнтовна вартість робіт – 10 млн грн. Магістральна труба, на якій ведеться заміна, експлуатується з 1973 року, тобто пів століття. Тільки за останні три роки тут трапилося сім поривів. Звичайно, для жителів мікрорайону це спричиняє великі незручності. Але після заміни труби ми щонайменше 40 років не будемо мати проблем з цими мережами».

Як зазначив директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський, під час робіт застосовуються сучасні технології. Вкладаються труби із попередньою ізоляцією, які є надійними і мають великій термін експлуатації. Це дасть змогу значно знизити рівень теплових втрат на цій ділянці, які наразі є дуже високими – 22 %.
«Через це фактично кожен п’ятий кубометр газу йде в нікуди», – наголосив Іван Скорупський.

Заміна труб на попередньо ізольовані дасть можливість зменшити рівень тепловтрат до 3,3% і покращить якість теплопостачання та гарячого водопостачання для мешканців майже 18 будинків, двох шкіл і дитячого садочка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus