USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Як у Луцькому зоопарку тварини переносять спеку

13 Липня 2024 20:42
Впродовж тижня на Волині тримається суха погода, температура повітря вища 30 градусів тепла.

Як понад дві тисячі тварин, птахів та рептилій, які живуть у Луцькому зоопарку переносять спеку, Суспільному розповіла директорка зоопарку Людмила Денисенко.

З її слів, у кожному вольєрі передбачені будиночки, є гамаки, де тварини можуть сховатися від сонця. Працівники приносять свіжу траву і міняють воду тваринам. Для великих тварин, таких як тигри і леви, ведмеді, передбачені басейни. Там тварина може зануритися і може плавати.
Людмила Денисенко говорить, що температура повітря вище 30 градусів за Цельсієм для тварин є комфортною, бо більшість з них, такі як котячі лемури, леви, різноманітні мавпи, папуги – теплолюбиві.

Читати ще: У Луцькому зоопарку оселився «військовий» єнот з-під Бахмута

Для тварин передбачена спеціальна їжа: апельсини, банани, кавуни, абрикоси, дині, манго, виноград, огірки – це те, що дають тваринам у спеку, каже фельдшерка ветеринарної медицини Вікторія Білан.
«Всім приматам у таку спеку заморозили сік з апельсинами, нектаринами, абрикосами. Так само вони полюбляють квіти. То ми добавили чорнобривці, гібіскуси. І в таку пору їм буде не спекотно, так як зараз», – розповідає жінка.
Читати ще: Ще спекотніше: яку погоду прогнозують на Волині

Луцький зоопарк співпрацює із місцевими супермаркетами, каже директорка, партнери-благодійники для тварин привозять частину їжі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Пенсіонер Показати IP 14 Липня 2024 09:39
Хочу, шоби колесо еволюції повернулося назад,- стати мавпою і жити в зоопарку !
Анонім до Пенсіонер Показати IP 14 Липня 2024 18:04
То тебе спека так вдарила?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus