USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.67

Як світові лідери відреагували на події у США

7 Січня 2021 18:18
Світові лідери висловили занепокоєння з приводу зіткнень і заворушень у Вашингтоні.

Лідери країн і світових організацій написали свою думку про те, що сталося, у Twitter, передає Кореспондент.

Так, президент Франції Емманюель Макрон опублікував відеозвернення, у якому заявив, що «окремі буйні індивіди» вторглися у «світський храм американської демократії» і в результаті загинула жінка. За його словами, події, що відбулися у Вашингтоні, не характерні для Америки.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо назвав події атакою на демократію. Він підкреслив, що насильство ніколи не зможе взяти верх над волею народу.

Керівництво Організації Об’єднаних Націй, включаючи Генерального секретаря Антоніу Гутерреша і голову Генасамблеї Волкана Бозкира, висловило прикрість у зв’язку з насильством, що спалахнуло в середу в столиці США, коли прихильники президента Трампа штурмували будівлю Капітолія, намагаючись перервати процедуру сертифікації результатів листопадових виборів.

Генсек НАТО заявив, що шокований подіями у Вашингтоні, і закликав поважати результати виборів.

Читати ще: «Смелее!»: з'явилося відео штурму Капітолію, на якому чути команди російською мовою

Раніше прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон назвав події, що відбуваються біля вашингтонського Капітолія, «ганебними» і закликав до мирної передачі влади в США. А глава МЗС Євросоюзу Жозеп Боррель назвав те, що відбувається у Вашингтоні, «атакою на демократію США і верховенство права».

6 січня у Вашингтоні сотні прихильників президента США Дональда Трампа увірвалися в будівлю Капітолію у той час, коли там проходило спеціальне спільне засідання обох палат Конгресу щодо утвердження перемоги Байдена.

Після кількох годин заворушень поліція звільнила будівлю Капітолію від протестувальників. Спецзасідання відновилося. Під час зіткнень загинули чотири людини.

Пізніше обидві палати Конгресу США завершили підрахунок голосів колегії вибірників і затвердили перемогу кандидата від Демократичної партії Джо Байдена на виборах президента.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Уууу Показати IP 7 Січня 2021 19:07
Ну чому в США і в Франції революції - це атака на демократію і верховенство права, а в Білорусії і в Україні - це боротьба за демократію, вибір і права громадян? Питання риторичне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus