USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.20 41.38
  • PLN 10.60 10.75

Як розподілятимуть гроші між громадами Волині, показуватиме нова геоінформаційна система

26 Січня 2022 17:15
Як розвиваються громади, скільки коштів вони отримали з державного бюджету та сплати податків, якими є соціально-економічні показники регіону – усю цю інформацію планують закумулювати в геоінформаційній системі розвитку територій.

Про це під час під час спільного заходу проєкту USAID в Україні HOVERLA та Асоціації міст України, присвяченому обговоренню законодавчих основ місцевого економічного розвитку, який відбувся у Луцьку, повідомив заступник Міністра розвитку громад і територій Іван Лукеря.

Зокрема, замміністра розповів, що цього року Мінрегіон планує створити геоінформаційну систему моніторингу розвитку території. Вона дозволить з’ясувати наскільки ефективно впроваджується регіональна політика, які соціально-економічні показники, яка зайнятість населення, демографія, де і як сплачуються податки на території, де більше коштів державного бюджету сконцентровано, а де менше.

«Зараз на питання, куди більше пішло ресурсу, знає відповідь обмежене коло людей. А планується, що ти відкриваєш геоінформаційну систему і можна подивитися, яка територія, наприклад, отримала найбільше інфраструктурної субвенції. Кожен голова громади бачитиме розподіл ресурсу. Ми бачитимемо капітальні видатки громад, будемо розуміти наскільки ефективно розвиваються громади», – пояснив посадовець.

Робота системи базуватиметься на Законі України «Про засади державної регіональної політики», який готується до другого читання.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus