USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.55 10.70

Як прикордонні райони Волині готуються до оборони

1 Березня 2022 12:46
Уздовж траси на пункті пропуску Доманове на кордоні України та Білорусі збудовані блок-пости та фортифікаційні споруди. Місцеві жителі плетуть маскувальні сітки, готують коктейлі супротиву і зносять теплі речі для забезпечення військових та тероборони

Про те, що відбувається у прикордонних районах Волині – у сюжеті ТСН.

Від міста Ковель Волинської області до кордону з Білоруссю – 60 кілометрів. На перший погляд тут триває мирне життя, але всі готуються до оборони.

«На території Білорусі зорганізовані військові підрозділи і ми також готуємось до оборони вдень і вночі, фактично без відпочинку. У військовому комісаріаті за дуже короткий термін мобілізували рекордну кількість резервістів, а в тероборону набради значно більше людей, ніж це було передбачено штатним розписом. По всій дорозі розбудовані фортифікаційні споруди та перекопані траншеї», – поінформував перший заступник міського голови Ковеля Тарас Яковлев.

Крім цього, до спеціальних пунктів у Ковелі звозять порожні пляшки, де їх розвантажують, заправляють і готують коктейлі Молотова, які в Україні перейменували на коктейлі спротиву чи фірмовий напій Бандера-смузі.

Тим часом жінки майже цілодобово плетуть захисні сітки. Кажуть, що коли зайняті руки – менше часу постійно моніторити новини.

У місцевому будинку культури не залишилося жодного вільного місця. Люди несуть постіль, теплі речі, засоби гігієни. Місцеві мешканці принесли стільки харчів для тероборони та військових, що волонтери тимчасово припинили приймати продукти, що швидко псуються.

«Але залишається необхідність в ліхтариках, павербанках, карематах, теплих речах та спальниках. Також працюємо із містами-партнерами і замовляємо у них каски та бронежилети, у яких є гостра необхідність», – наголосив Тарас Яковлев.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ігор Показати IP 1 Березня 2022 19:39
Я пишаюся нашими людьми.
Сергій Показати IP 1 Березня 2022 20:14
Вони в київському напрямку нічого не можуть зробити, то сюди їм тим більше зась. Відкривати ще один фронт для рашкі без хоча б якихось успіхів в київському напрямку - це самогубство для лукашенка. Їм наваляють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus