USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Як проводять дезінсекцію у квартирі: поетапна обробка приміщення від шкідників*

25 Вересня 2023 16:46
Комахи-шкідники – небезпечні «гості» у квартирі, здатні спричинити безліч незручностей і проблем. Вони не лише створюють дискомфортні умови для проживання, але й загрожують здоров'ю домочадців – шкідники часто є переносниками інфекцій.

Тому за першої ж появи тарганів, бліх, кліщів, клопів, молі та інших непроханих істот треба вжити комплекс заходів з їх знищення. Найкраще рішення для боротьби зі шкідниками – дезінсекція приміщення. Вона передбачає три головні етапи: підготовка, обробка і фінальне прибирання квартири.

Підготовчі роботи перед дезінсекцією

Спершу необхідно підготувати приміщення до обробки:

приберіть одяг і особисті речі в шафи;

перемістіть посуд і харчові продукти з відкритих поверхонь у герметичну тару або шухляди;

приберіть предмети особистої гігієни з ванної кімнати;

накрийте усі меблі, техніку й інші предмети інтер'єру поліетиленовою плівкою так, щоб не залишилося просвітів;

щільно закрийте усі вікна;

за змоги відсуньте великі меблі на 10-15 см від стін, щоб забезпечити вільний доступ до плінтусів і кутів;

виконайте стандартне прибирання кімнат.

Під час проведення дезінсекції у квартирі не має бути не лише мешканців, але й домашніх улюбленців.

Варіанти й особливості проведення дезінсекції

Робота розпочинається з огляду квартири та виявлення паразитів. Фахівці визначають, які комахи є присутніми в житлі, в якій кількості й де зосереджені місця їх скупчення. Також виявляють шляхи переміщення шкідників. Це дозволяє підібрати метод і засоби дезінсекції, які будуть найбільш ефективні в конкретній ситуації.

Після цього виконують безпосереднє знищення комах. Характер процедур тут залежить від обраного методу обробки.

Хімічна дезінсекція

Хімічна обробка припускає використання отрутохімікатів, які дозволяють позбавитися не лише від комах, але й від усіх їх личинок і яєць. Для ефективного знищення тарганів, комарів, молі та бліх найчастіше використовують інсектициди, а для позбавлення від кліщів і клопів – акарициди.

Концентрацію хімпрепаратів підбирають з урахуванням кількості комах і площі ураження. Готові засоби розпилюють на усі осередки зараження: кути, плінтуси, вентиляційні отвори, стояки в санвузлах, повітропроводи, поверхні під ванною, дверні отвори.

Якщо популяція комах невисока, можуть застосовувати хімічний метод гелю. У цьому випадку всі потенційні зони ураження обробляють спеціальним гелем-пастою.
Фізична дезінсекція

Фізичний метод передбачає обробку приміщень гарячим або холодним туманом. Вона дає можливість знищити комах у важкодоступних і прихованих зонах, а також в обробці одягу й оббивки меблів. Цей варіант особливо ефективний для боротьби з міллю, клопами, кліщами й тарганами, яких не завжди просто виявити в житлі.

Обробку виконують із застосуванням генераторів холодного або гарячого туману. Перший функціонує за таким принципом:

у спеціальний резервуар заливають хімрозчин – його процентну концентрацію розраховують з урахуванням заселеності приміщення шкідниками;

при ввімкненні мотора компресор генератора забирає повітря ззовні;

хімрозчин упорскує у потік повітря кімнатної температури, а потім переходить в дрібнодисперсний стан;

під тиском хімзасіб виходить з генератора у вигляді туману і впродовж 3-4 годин осідає на усіх поверхнях оброблюваної кімнати.

Принцип дезінсекції генератором гарячого туману дещо відрізняється:

резервуар заповнюють підібраним інсектицидним засобом;

після запуску мотора компресор забирає повітря ззовні, яке швидко розжарюється під дією нагрівального елемента;

хімрозчин упорскує в гарячий потік повітря, нагрівається і перетворюється на пару;

пара виходить через форсунки генератора і змішується з повітряними масами в кімнаті, а потім впродовж 8-10 годин осідає на поверхнях.

Процедури після обробки квартири

Упродовж 2-8 годин після обробки, залежно від методу дезінсекції та використовуваних засобів, вікна у квартирі мають бути зачинені. У цей час в житлі не можна перебувати без спецзахисту – костюма та окулярів. Коли мине потрібний проміжок часу, потрібно:

провітрити усі приміщення за відсутності людей;

провести вологе прибирання усіх поверхонь, з якими контактують мешканці.

Щоб безповоротно позбавитися від небезпечних комах, довіряйте боротьбу зі шкідниками професіоналам. Фахівці «СЕС Ліквідатор» готові оперативно й ефективно знищити небажаних «гостей» з використанням передових методів дезінсекції. Даємо гарантію, що після нашої професійної допомоги комахи зникнуть з вашого житла – ми повернемо у будинок чистоту і комфорт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus