USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Як правильно зберігати велосипед взимку. Поради*

22 Вересня 2023 15:37
З настанням холодів часто велосипедисти ховають свої байки до тепліших часів. Проте, щоб велосипед зберігся до весни в хорошому стані, не достатньо просто покласти його в гараж чи на балкон. Як правильно зберігати міські, шосейні та гірські велосипеди — читайте нижче.









Як правильно зберігати велосипед?







Щоб велосипед прослугував якомога довше, за ним потрібно регулярно доглядати. Те саме стосується й зберігання. Дотримуючись певних рекомендацій, можна попередити несправності та мати впевненість, що весною транспорт буде готовий до поїздок.









Очищення велосипеда







За час використання на байку збирається безліч бруду, тому перш ніж покласти в гараж, варто його ретельно помити. Особливу увагу потрібно приділити рамі, ланцюгу, гальмівній системі та колесам. Для очищення можна використовувати звичайну воду та уайт-спірит. Після миття необхідно протерти велосипед насухо.









Консервація







Щоб за час зберігання велосипед не вкрився корозією чи не отримав інші механічні пошкодження, його варто правильно законсервувати. Для цього необхідно:

● змастити ланцюг спеціальною олією;

● нанести на зірочки, троси та ролики оливу або технічний вазелін;

● розбризкати на раму поліроль, у складі якої є віск;

● зняти сидіння, педалі, ліхтарі, крила та тримати їх окремо;

● накачати шини (якщо велосипед буде зберігатися стоячи), або трохи спустити їх (якщо байк буде підвішений на стіні).

Час від часу велосипед бажано перевіряти, щоб переконатися, що всі деталі в хорошому стані.









Де можна тримати велосипед узимку?







Зберігати велосипед рекомендується в місці, де на нього не будуть потрапляти прямі сонячні промені, оскільки через них можуть утворитися тріщини на шинах та пошкодитися покриття рами. Для зберігання підходять такі місця:

● утеплений або засклений балкон;

● комора;

● гараж (за умови, що він достатньо утеплений).

Важливо, щоб велосипед не був тривалий час у надто вологому місці, оскільки тоді він може вкритись іржею. Також не варто ставити його біля опалювальних приладів. Якщо місце зберігання доволі сухе, байк можна додатково накрити спеціальним чохлом.

Велосипед — вірний засіб пересування, який вимагає ретельного догляду. Дотримуючись правил зберігання, можна значно продовжити термін його служби. В Україні знайти якісні велосипеди та засоби догляду за ними можна в інтернет-магазині «Велопланета».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus