USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Як правильно вимірювати тиск?*

30 Грудня 2023 16:51
Медичний тонометр - це пристрій для вимірювання артеріального тиску. Одне з найчастіших порушень регулювання артеріального тиску - гіпертонія, яка може призводити до інфаркту, інсульту та інших важких захворювань. Буває так, що артеріальна гіпертензія проходить безсимптомно, тому дуже важливо контролювати свій тиск та своєчасно звертати увагу на його коливання.

Тонометри можуть бути механічні, автоматичні та напівавтоматичні. При використанні механічних моделей всі дії виконуються вручну. Якщо людина має слабкий зір чи слух, то в такому випадку їй буде важко використовувати механічні тонометри самостійно.

Автоматичний тонометр найлегший в управлінні, все що потрібно від людини - правильно одягнути манжету та натиснути на кнопку ввімкнення. Якщо люди мають ослаблений зір або слух, то для них варто обирати тискомір електронний з великим екраном, або моделі які мають функцію голосового відгуку про отримані результати.

Напівавтоматичний тонометр теж досить легкий у використанні. В комплектацію входить манжета, помпа для накачування повітря та екран, на якому відображатимуться показники. В такому апараті необхідна участь людини у вмиканні та в накачуванні груші.

Також звертайте увагу на манжету, вона повинна відповідати за розміром вашої руки. У випадку коли вона буде занадто вузька або дуже широка, то показники можуть бути не точними.

Як правильно виміряти тиск

Для отримання коректних результатів перед процедурою варто дотримуватися таких рекомендацій.

Намагайтесь за годину до вимірювання тиску утриматись від куріння та вживання кави і спиртних напоїв.

Варто сходити до туалету, адже вимірювання тиску на повний сечовий міхур може збільшити показники на 10-15 мм рт.ст.

Руку, на якій буде проходити вимірювання, необхідно покласти так, щоб лікоть перебував на рівні серця.

Проводити процедуру необхідно в спокійній обстановці.

Для точності отриманих даних краще зробити кілька вимірів з інтервалом в декілька хвилин.

Бережіть своє здоров'я, та максимально контролюйте важливі показники. Для цього компанія ортопедичних товарів Ортомедика може запропонувати велику кількість тонометрів з основними та додатковими функціями. Консультанти Ортомедіка допоможуть вибрати тонометр за вашими потребами. Зробити замовлення можна як через інтернет-каталог магазину, так і в будь якому стаціонарному відділені салоні. Магазини розташовані в Києві, Одесі, Кривому Розі, Львові, Харкові, Дніпрі, Нікополі, та інших містах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus