USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Як працює центр психосоціальної підтримки для дітей у Ковелі

3 Серпня 2023 08:45
​У Ковелі на базі ЗЗСО № 8 створено центр психосоціальної підтримки Товариства Червоного Хреста України. Приходять туди діти, які приїхали в місто через війну, а також юні ковельчани. Тут вони спілкуються, малюють, розповідають про себе й свої почуття.

Про це інформують у Ковельській міській раді.

За словами координаторки Анни Шуляр, спочатку вони відшукали приміщення – з цим допомогло керівництво школи, підготували проєктну заявку. Завдяки вдало виконаній роботі Ковель від Червоного Хреста України на реалізацію проєкту отримав міні-грант – 170 тисяч гривень.

За ці кошти провели ремонт, закупили меблі, обладнання, ігри, проєктор, екран. З лютого розпочали проводити заняття. Їх організовують волонтери Микола Гайдук та Оксана Арутюнян, які пройшли курс з соціально-психологічної роботи. За п’ять місяців у центрі побувало 870 дітей.
Читати ще: У музеї-скансені поблизу Луцька – козацьке таборування для дітей. Фото

Волонтери тут працюють, щоб діти отримали підтримку, яка їм зараз так необхідна. Для відвідувачів організовують показ мультфільмів.

«Теми часто придумуємо спонтанно, інколи їх пропонують діти. Нещодавно вони замовили кінетичний пісок, з яким люблять працювати. Дуже подобається усім чаювання, яке проходить на завершення зустрічі», – розповідає Микола.
Команда психосоціальної підтримки докладає максимум зусиль для того, щоб зняти емоційну напругу у дітей, відновити почуття безпеки, а ще корисно провести час.

«Надаємо простір для знайомства, спілкування. У перспективі плануємо, що з дітьми працюватиме психолог. Ця платформа завжди відкрита для творчості і теплих зустрічей. Ласкаво просимо», – говорять у Червоному Хресті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus