USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Як працює реабілітаційне відділення у Луцькому геріатричному пансіонаті

10 Липня 2023 21:40
У Луцькому геріатричному пансіонаті відкрили реабілітаційне відділення. Тут допомагають пацієнтам відновлюватися за допомогою фізичних вправ.

Зараз у Луцькому геріатричному пансіонаті проживає 179 людей, 49 з них – переселенці, повідоляє Суспільне Волині.

Зі слів директорки пансіонату Алли Гнатюк, вартість обладнання у реабілітаційному відділенні – пів мільйона гривень. Каже: ремонт приміщення зробили власними силами, а необхідне обладнання для реабілітаційного відділення закупили за кошти спецфонду закладу.
У кабінеті кінезотерапії пацієнтів лікують рухом, – розповідає ерготерапевтка Ірина Борнос. Загалом, у відділенні працює четверо реабілітологів, які надають психологічну і фізичну допомогу.

67-річна Лідія Фаліба відвідує реабілітаційне відділення три місяці. У жінки відмовила ліва сторона, нині тренується за допомогою помірних фізичних навантажень.
Анатолію Ходаківському – 55. Тут проходить реабілітацію після інсульту. Вправи на відновлення функцій рук та ніг, говорить, дають позитивний результат.
Фізіотерапевтичний кабінет оснащений усім необхідним обладнанням, – каже лікар геріатр Євген Смалько. Є багато переносної апаратури: електрофорез, кисневий концентратор, апарат – УВЧ, апарат для терапії масажу.

Наразі у відділені реабілітації Луцького геріатричного пансіонату можуть отримати допомогу лише мешканці закладу, які потребують реабілітації. За можливості, згодом, – каже Алла Гнатюк, – займатимуться реабілітацією й інших категорій людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus