USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Як працює Донецький центр спортивної медицини на Волині

18 Червня 2023 14:52
Із Бахмута в Любешів на Волині рік тому переїхало комунальне підприємство, яке займається реабілітацією спортсменів.

Як вдалося перевезти обладнання, як працюють представники підприємства «Донецький центр спортивної медицини» на Волинському Поліссі? Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Нині приміщення центру на Донеччині зруйновано.

«Були три корпуси. Були лікувальний корпус, гуртожиток, лікарня. Була власна територія площею вісім гектарів. Був тенісний корт… Тобто там була вся реабілітаційна, відновлювальна, діагностична та лікувальна база», – пригадує директор КП «Донецький центр спортивної медицини» Антон Діденко.

Облаштування сучасного Центру спортивної медицини на Донеччині вартувало державі чималих коштів.

«60 мільйонів гривень. Це було спільне фінансування Державного фонду регіонального розвитку та обласної державної адміністрації», – говорить Антон Діденко.

Любешів став місцем релокації комунального підприємства невипадково. Антон Діденко знав спортивну спільноту містечка, яка своїми досягненнями відома на всю країну.

«Для спортивної школи – це джек-пот. Ми для них звільнили повністю другий поверх», – каже директорка спортивної школи в Любешеві Валентина Борисюк.

Тепер на другому поверсі спортшколи – сучасна реабілітаційна база для цивільних і спортсменів. Зараз тут працюють 12 лікарів і медсестер. Працівники живуть у гуртожитку місцевої школи.

До Волині за підприємством переїхала без вагань медсестра з фізіотерапії Ольга Рубайко.

«Моє житло – в Часовому Ярі, а працювала я в Бахмуті. Це зовсім недалеко. Усе пошкоджено. Тому вимушені були їхати сюди, вимушені були їхати за підприємством, тому що потрібно працювати, треба за щось жити», – говорить вона.
Це вже не перший переїзд у нове місце й початок роботи з нуля для підприємства. У 2015 році центр до Бахмута переїхав із Донецька.

Нині комунальне підприємство з Донеччини рятує і реабілітує волинян, зокрема вихованців місцевої спортивної школи. Поки спортсмени завдяки сучасному вивезеному під обстрілами обладнанню відновлюються до наступних змагань, директор центру збирає факти пошкоджень майна і мріє про відновлення приміщення в Бахмуті коштом агресора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus