USD 41.25 41.65
  • USD 41.25 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Як підвищити врожайність за допомогою добрив*

27 Вересня 2023 08:44
Добрива необхідні для підживлення культурних рослин. Ці речовини здатні підвищити врожайність та значно поліпшити якість продукції. Добрива вносять в момент росту та на підготовчому етапі, щоб покращити властивості ґрунту. Залежно від походження підживлювальні продукти поділяють на органічні та мінеральні. Поліпшувачами виступають і сидерати – тимчасові рослини, які з часом проорюють та змішують з ґрунтом в момент їх цвітіння.

Поживні речовини варто використовувати на різних етапах. Вигідно купити добриво можна на сайті компанії ADAM UA. Перевагами такої покупки стануть висока якість продукції, швидка доставка та широкий вибір мінеральних і органічних речовин.







Ефективність добрив






Органічні види підживлювачів отримують безпосередньо в господарствах. Це компост, торф чи гній. Мінеральні види виробляють на спеціалізованих заводах. Ефективність використання залежить від таких факторів:

– склад ґрунту – його структура, кислотність, водопроникність;

– види рослинних культур;

– етап сільськогосподарських робіт;

– особливості клімату та сезону;

– стадія росту культури.

Іноді доречні моноречовини, в складі яких один важливий елемент. Але частіше використовують комплексні сполуки.

На вибір підживлення впливають кліматичні умови, що створюють визначний світловий, тепловий, водний та атмосферний режими. Хоча ґрунт містить чимало поживних для рослин речовин, майже всі вони мають малодоступну форму. Тому для підвищення врожайності необхідні добрива.







Внесення добрив: строки та способи






Існує річна норма підживлення, яка розподілена на різні етапи. Окремим культурам потрібні свої речовини, що вносять протягом вегетації рослин. Виокремлюють 3 етапи внесення:

– передпосівне – роблять восени під основну обробку ґрунту чи навесні перед посівом;

– рядкове – проводять під час сівби ультралокальним способом;

– післяпосівне – проводять в період вегетації рослин прикореневим, кореневим чи листковим способом.

Поживні засоби застосовують суцільно, рівномірно розкидаючи їх по полю. Локальний метод – внесення осередками, найчастіше смугами. Ефективні та безпечні для рослин і людей добрива можна придбати на платформі перевірених агротоварів ADAM UA.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus