USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Як під час війни отримати кредит, якщо немає довідки про доходи?

11 Червня 2024 10:54
У часи воєнного стану багато українців опинилися в скрутному фінансовому становищі. Через руйнування інфраструктури, втрату роботи чи переміщення громадяни часто не мають офіційного джерела доходів та довідки про заробітну плату.

Під час війни кредит може стати життєво потрібним, наприклад, для придбання житла, ремонту пошкодженого будинку чи оплати медичних витрат. У таких випадках отримати кредит без довідки про доходи може бути складніше, але не неможливо.

Варіанти кредитування

Мікрокредити

Мікрофінансові організації (МФО) часто більш лояльні до вимог до позичальників, ніж банки. На сайті https://finance.ua/ua/credits/noinquiry-f ви можете отримати кредит на невелику суму з мінімальним пакетом документів, зазвичай без довідки про доходи. Проте відсоткові ставки за мікрокредитами суттєво вищі, ніж за банківськими.

Кредити під заставу

Якщо у вас є цінне майно, наприклад, нерухомість, транспортний засіб або цінні папери, ви можете отримати кредит під його заставу. Це дасть банку гарантію того, що ви зможете повернути кошти, навіть якщо втратите роботу.

Кредитні картки

Деякі банки пропонують кредитні картки з пільговим періодом, протягом якого ви можете користуватися коштами без сплати відсотків.

Це може бути гарним варіантом для покриття непередбачених витрат. Проте важливо пам'ятати, що після закінчення пільгового періоду на невикористану суму нараховують відсотки.

Підготовка документів

Попри відсутність довідки про доходи, кредитори зазвичай вимагають певний пакет документів:

паспорт та ідентифікаційний код;

документи на майно, якщо його використовують як заставу;

довідка про сімейний стан та склад сім'ї;

інформація про інші активи та зобов'язання.

Ви також можете подати заявку в різні кредитні установи, щоб збільшити шанси на схвалення.

Загальні поради

Отримати кредит без довідки про доходи під час війни є непростим завданням, але з належною підготовкою та альтернативними способами підтвердження платоспроможності ви збільшите свої шанси.

1. Збираючи документи для кредиту, надайте банку якомога більше підтверджень вашої платоспроможності. Це може бути виписка з банківського рахунку, довідка про зарплату з попереднього місця роботи, договір оренди житла тощо.

2. За змоги знайдіть поручителя з хорошим кредитним рейтингом.

3. Порівняйте пропозиції різних банків та перевірте їх ліцензію на сайті НБУ.

Не беріть кредит, якщо не впевнені у своїй платоспроможності.

Редакція не відповідає за фінансові операції, здійснені третіми особами.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus