USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

Як отримати посвідчення водія в Україні в 2023 році?*

6 Березня 2023 13:53
Надзвичайно швидкий ритм життя спонукає все більше українців до покупки власного транспортного засобу. Відповідно кількість запитів на отримання водійських прав теж зростає. Проте варто пам’ятати, що вимоги та порядок їх оформлення постійно зазнають змін.

Тому кожному новачку необхідно завчасно дізнатись всю необхідну інформацію. В підготовленому матеріалі пропонуємо дізнатись, як зараз проходять водійські курси в Києві, та що потрібно для отримання водійського посвідчення.

Як відбувається отримання прав водія?

Процедура отримання водійського посвідчення в 2023 році дещо змінилась. Тепер вона включає в себе 4 основних етапи.

Проходження теоретичного навчання в автошколі

На початковому етапі майбутнім водіям потрібно вибрати автошколу, яка має акредитацію МВС. В Києві є десятки закладів. До прикладу, можна вибрати автошколу «Джаст», яка вже багато років працює на ринку та забезпечує якісну підготовку.

Визначившись з навчальним закладом, потрібно записатись на заняття по теорії. Відвідувачам пропонують декілька тарифів на вибір. Для вступу знадобляться ідентифікаційний код, паспорт, а також медична довідка та фотографії.

Складання теоретичного іспиту

Наступним етапом є підтвердження освоєння теоретичної бази. Для цього потрібно скласти екзамен в сервісному центрі МВС. Якщо з першого разу не вдалося здати екзамен, то учні можуть зробити це ще декілька разів. Обмежень по кількості спроб немає. Якщо ж все пройшло успішно, то майбутньому водію видають спеціальний документ, який дійсний протягом року. За цей час потрібно пройти практику та здати практичний іспит.

Практичні навчання

Після того, як учень підтвердив свої теоретичні знання та отримав свідоцтво, він може перейти до практичних занять. Для цього можна обрати ту ж саму автошколу, де проходило теоретичне навчання, або інший навчальний заклад. Важливим нюансом є те, що учням, які звертаються в ту ж автошколу, де опановували практику, пропонуються вигідні цінові пропозиції.

Складання практичних іспитів

Майбутнім водіям необхідно пройти мінімум 30 годин практичних занять. За бажанням цю цифру можна збільшити. В будь-якому випадку після проходження уроків, потрібно складати практичний іспит в автошколі, а потім в обов’язковому порядку в сервісному центрі МВС. Для здачі екзамену учням надається 3 спроби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus