USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.75

Як отримати COVID-сертифікат в додатку «Дія», якщо зробили щеплення різними вакцинами. Інструкція

3 Жовтня 2021 07:29
В Україні у застосунку «Дія» відтепер можна згенерувати COVID-сертифікат, навіть якщо у громадянина «мікс» вакцин.

Про це повідомляє пресслужба «Дії», пише ТСН.

Йдеться про те, якщо українець вакцинувався першою дозою AstraZeneca/CoviShield, Moderna або Comirnaty/Pfizer-BioNTech, а друге отримав щеплення препаратами Moderna або Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

Щоб отримати сертифікат у «Дії» треба оновити застосунок в AppStore або Google Play. Далі слід натиснути «Послуги», після цього – «COVID-сертифікати» і «Отримати сертифікат». Наприкінці у вас попросять підписати згоду на передавання даних «Дія.Підписом».

«Коли «Дія» знайде інформацію щодо вашої вакцинації в реєстрах, сертифікат одразу підтягнеться в застосунок», – йдеться в повідомленні.

До слова, зараз існують декілька видів COVID-сертифікатів:

- «жовтий» внутрішній, який можна отримати після щеплення першою дозою дводозної вакцини. Він діє 120 днів та доступний у застосунку Дія на iOS. Згодом буде і на Android.

- «Зелений» внутрішній, видається після повного курсу вакцинації. Він діє 365 днів.

- Міжнародний COVID-сертифікат, який також генерується після повного курсу вакцинації на 365 днів.

Міжнародний сертифікат можна також згенерувати і роздрукувати на порталі «Дія». Документ сформується у форматі PDF, який можна роздрукувати або зберегти на телефоні чи іншому пристрої та демонструвати QR-код з екрана.

Наразі міжнародні COVID-сертифікати в «Дії» офіційно визнані в ЄС. Вільно подорожувати українці зараз можуть до щонайменше 43 країн. Список розширюється щомісяця, його можна перевірити за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus