USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.67

Як новорічний локдаун вплине на показники держбюджету та гаманці українців

30 Грудня 2020 08:15
На сьогодні рішення уряду щодо введення чергового локдауну в січні в силі. Але це не буде локдаун у тому розумінні, як це було в квітні-травні.

Про те, скільки це коштуватиме українцям і чи не відмовився уряд від цієї ідеї, у великому підсумковому інтерв’ю ТСН.ua поговорив з міністром фінансів Сергієм Марченком.

«Йдеться про певні обмеження для деяких видів бізнесу, КВЕДи яких чітко зафіксовані та за якими відбувається компенсація. Від середини грудня йде компенсація ФОПам, суб’єктам малого бізнесу, у якого є наймані працівники. Держава підготувала компенсаційний пакет, щоб пом’якшити наслідки локдауну для галузей, що зазнають обмежень», – зазначив міністр.

Також Марченко запевнив, що показники бюджету збалансовані й реалістичні, а отже українці можуть бути упевнені, що коштів на виплату пенсій, зарплат освітянам, медикам, субсидії вистачить.

«На І квартал і до кінця року ми сформували розпис, яким чином будемо виконувати видатки, насамперед, захищені, які джерела доходів нам потрібні, які запозичення будемо робити. Тобто, не бачу ризиків будь-якого негативного сценарію. Понад те, скажу, що у нас досить оптимістичне бачення перспектив економічного розвитку наступного року», – поінформував він.

Крім того Марченко зазначив, що Україна зробить все необхідне для отримання траншу МВФ.

«За коштами Світового банку ( коли Україна отримає транш МВФ, для країни розблокуються гроші Світового банку, макрофіну ЄС. – Ред.) маємо передумови – це три законопроєкти про землю, які нині у ВР. Стосовно макрофіну там також є певні передумови. Ми їх виконаємо й отримаємо гроші», – резюмував він.

Нагадаємо, що 23 грудня місія МВФ завершила свій перший етап онлайн-роботи в Україні. Сергій Марченко зазначив, що другий етап почнеться після зимових свят.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
уважний Показати IP 30 Грудня 2020 08:50
Який локдаун? Зараз діють обмеження і хтось виконує, хтось контролює?! Ви подивіться що на ринках і у маркетах робиться!!! Такого в ЖОДНІЙ країні світу немає у такий час! Це просто жах!!!
К.лучанин до уважний Показати IP 30 Грудня 2020 11:45
" Такого в ЖОДНІЙ країні світу немає у такий час! " - не плети дурниць. Кожна країна по своєму вирішує , що їй робити. Люди в деяких країнах протестують! Ну хоч трохи слідкуй в інеті що відбувається в світі, а то пишеш що ум прийде. Для нас найголовніша проблема - ЦЕ ПРОБЛЕМА ВАКЦИНАЦІЇ. Те що, витворяє влада України під зовнішним керуванням "партнерів", дійсно в жодній країні такого НЕМА. І ти "уважний" невідомо коли провакцинуєшся і чим провакцинуєшся. Так що краще б промовчав. Україною керують зовні, яка тут НЕЗАЛЕЖНІСТЬ ДЕРЖАВИ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus