USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Як не боятися змін: топ-5 класних порад

13 Травня 2024 16:09
Чому ми так боїмося змін? Бо ми боїмося невизначеності. Заради того, щоб щось змінити у своєму житті, потрібно вийти із зони комфорту, а це дуже непросто. Якщо ви боїтеся змін панічно, вам легко допоможе онлайн психолог – тим паче, що консультацію отримати дуже просто. Якщо ви все ж таки зважилися на якісь зміни, ось кілька порад, які допоможуть їх не боятися.

1. Отримайте інформацію

Зрозуміло, що в зміни не можна стрибати, як у вир із головою. І міняти щось у своєму житті, попередньо не підготувавшись, також не варто. Тому постарайтеся зібрати максимум інформації про те, що ви повинні зробити і що може вийти в результаті. Таким чином ви перетворите невідомість на щось більш певне, конкретне, вже більш знайоме.

2. Складіть план дій

Те, що ви плануєте змінити, розпишіть по пунктах. Детально, крок за кроком, намітьте план дій, що робитимете на кожному етапі. Чим більше деталей буде враховано, тим краще. Вся ця інформація теж відволікає від стресу і змусить його працювати в потрібному напрямку. Обов’язково пропишіть різні сценарії ваших змін – і позитивний, і негативний. Подумайте, якщо щось піде не так, що зробите? Складіть і план Б, і план С, на будь-які випадки.

3. Зосередьтеся на позитиві

Складаючи план, і навіть з огляду на негативні моменти, все ж таки не потрібно занадто на них зосереджуватися. Краще відразу налаштуватись на те, що всі зміни пройдуть добре і дадуть позитивний результат. І взагалі, подумайте: що в результаті вам дадуть зміни? Навіщо ви їх затіяли, чим це буде добре для вас і чи принесе користь?

4. Шукайте підтримку в інших людей

І не соромтеся це робити! Попросити підтримати вас у складний час змін не соромно, тим більше у близьких людей. Елементарно можна попросити допомогти вам з переїздом чи ремонтом – залежно, які саме зміни відбуваються у вашому житті. А іноді нам необхідна звичайна турбота та увага близьких людей.

5. Згадайте минулий досвід

Переміни, що чекають на вас, напевно, не перші у вашому житті. Швидше за все, ви вже проходили і зміну роботи, і переїзд, і ремонти, і інші зміни. І ви ж упоралися! При цьому здобули власний досвід, який тепер допоможе вам впоратися з новою ситуацією навіть краще, ніж раніше.

Всі ці інструменти допоможуть здобути впевненість у власних силах та знизити рівень страху перед невідомістю. Отже, зберіть максимум інформації, складіть план дій, згадайте, що у вашому житті вже були зміни, і ви впоралися, подумайте, хто вам може допомогти і надати підтримку. І повільно, у своєму темпі, рухайтеся до свого нового життя.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus