USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Як на Волині копають картоплю і за скільки її продають на ринку

6 Вересня 2022 20:16
Сезон картоплі в розпалі. Із самого рання волиняни виходять на городи та в поля цілими селами. Цього року, розповідають, картопля вродила.

У свої 86 років Надія з кошиком, у рукавичках – на городі, йдеться в сюжеті 12 каналу.

«Збирати не важко. Але я трохи не бачу, тому вже виганяють із поля, – говорить бабуся. – Як його обробити, то буде врожай. А як уткнути в землю і забути, що там має рости, то буде рости бамбук».

Гуртом картоплю збирають майже всі члени родини. Як зазначають, працюють, не поспішаючи. А от раніше на картоплю вставали удосвіта.

«Цього року у зв’язку з воєнними діями ми посадили на п’ять соток картоплі більше. Позаторік, наприклад, садили 13 соток», – зазначає Віктор.

Додає, що садили тільки для своїх потреб – не на продаж.

«На Новому ринку, якщо я приїду і буду здавати, картоплю братимуть по п’ять гривень п’ятдесят копійок. А якщо купувати – вісім-десять гривень», – зауважує чоловік.
На ринку, як розказують продавці, картоплю переважно купують сітками. Ціна – вісім гривень за кілограм. При купівлі від 100 кілограмів обіцяють віддавати по сім гривень за кілограм, від 200 кг – по шість гривень за кілограм. У роздріб – 10 гривень за кілограм.

Оскільки сезон тільки-но розпочався, прогнозують, що картопля ще подешевшає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus