USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Як мешканці Луцького району відновлюють будинки після червневої російської атаки

Сьогодні 15:35
Вранці 22 червня в будинок жителя села Прилуцьке Андрія Величка прилетіли осколки російської ракети. Сталося це під час чергової ворожої ракетної атаки. Удар припав на фасад дому, посікло дах, побило шибки, всередині теж є пошкодження.

Про це йдеться в сюжеті «12 Каналу».

Побитий уламками будинок уже почали ремонтувати. За словами власника, матеріали та працівників надала Луцька міська рада. Нині половину ремонту зробили: лишилося трохи фасадних та внутрішніх робіт.

«Я покладався на власні сили й допомогу села. Але не очікував, що долучиться міська рада. Зараз, як бачимо, робота йде», – відзначив Андрій Величко.

Хата його родини – не єдина, що постраждала 22 червня. Тоді побило 18 житлових будинків та згоріла одна господарська споруда, де загинула домашня худоба.

Читати ще: «Собаку розірвало, згоріли свині, кролі та кури»: власник господарства біля Луцька, знищеного під час атаки РФ

Пошкодження оглянули й описали в спеціальній комісії Луцької міської ради. Гроші на відновлення виділили на сесії.

«На сесії міської ради виділили 2,5 мільйона гривень. Ми вже бачимо, що роботи з ремонту та відновлення тривають. Намагатимемося виконати їх у найкоротші терміни», – наголосив Луцький міський голова Ігор Поліщук.


Станом на сьогодні в десяти сільських будинках відновили покрівлю, у семи – замінили склопакети.

«Є два будинки, мешканці яких забажали взяти участь у програм «єВідновлення». Відповідно туди кошти з міського бюджету поки не залучаються. Але за потреби будуть залучатися», – розповів начальник відділу капітального ремонту житлового фонду департаменту ЖКГ Віктор Фіщук.

Читати ще: Поблизу Луцька продовжують ремонтувати будинки, які постраждали внаслідок атаки РФ

Люди, які самостійно відновлюють чи планують відновлювати садиби, за словами посадовця, зможуть отримати грошову компенсацію. Обов’язкова умова – збереження всіх чеків із придбання будматеріалів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus