USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Як максимізувати прибуток через інвестування в акції*

10 Вересня 2023 19:20
Сформувавши пасивний дохід, можна забезпечити собі гідний рівень життя без обов’язкового відвідування офісу. Хтось зберігає гроші на депозитах. Цей вид пасивного доходу найлегший. Але відсотки, які пропонують банки, частіше за все занадто низькі. Тим, хто воліє отримувати більш значущі прибутки, варто розглянути інвестування в акції.

Що таке акції?

Насамперед – це частка в бізнесі. Тобто, купуючи акції, інвестор отримує частину компанії. Згідно з законодавством, акції – це цінні папери, що існують задля збільшення капіталу підприємства.

Фактично інвестор вносить в капітал компанії вартість придбаних акцій. Отримані кошти підприємство використовує для масштабування, оптимізації та збільшення прибутковості. Вкладник натомість отримує встановлені вигоди. Вони залежать від типу придбаних акцій:

1. Звичайні. Надають право голосу при прийнятті важливих рішень щодо діяльності компанії та розподілу прибутків.

2. Привілейовані. Не надають можливість брати участь в голосуванні. Однак при розподілі дивідендів власник отримує переважне право.
Переваги інвестування в акції

У порівнянні з облігаціями та депозитами акції значно відрізняються, адже їхня дохідність в рази вища. Саме тому акції обирає більшість інвесторів.

Крім того, для акцій майже не існує мінімального порогу входу. Потенційному інвестору не обов’язково вкладати великі суми. В більшості випадків є можливість придбати навіть одну акцію.

І нарешті, дохід. Дивіденди – це головна причина придбання акцій.

Довідка

У порівнянні з депозитами акції є більш ризикованою інвестицією. В разі банкрутства банку держава виплачує вкладникам встановлену суму. При банкрутстві компанії інвестори можуть втратити все.

Дивідендами від акцій фактично є прибуток компанії, розділений між усіма учасниками. Що більші доходи компанії, то вищі будуть прибутки інвесторів. Також можна отримувати дохід від різниці ринкової ціни.

Як придбати акції в Україні?
Можна придбати акції вітчизняних та закордонних компаній. Щоб почати інвестувати, потрібно зареєструватися на фондовій біржі. Українська біржа дозволяє придбати цінні папери вітчизняних компаній. Акції західних фірм реалізують на Лондонській, Шанхайській, Європейській та Нью-Йоркській біржах. Для початку роботи потрібно відкрити рахунок у ліцензованого брокера та пройти реєстрацію на платформі.

Не варто забувати, що придбані цінні папери розглядаються законодавством, як інвестиційні активи. Тож власники акцій отримують податкові зобов’язання.

* Матеріал розміщено на правах реклами. Редакція не відповідає за фінансові операції, здійснені третіми особами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 10 Вересня 2023 22:21
А шо там по ефіру? Чи зовсім скам?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus