USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Як луцька кав’ярня популяризує Лесю Українку

25 Лютого 2023 17:39
Невеликий кавовий будиночок із назвою «Кавуся», що розташований на Театральному майдані в Луцьку, вигадав незвичний спосіб популяризації поетеси Лесі Українки. Там розміщують наліпку із зображенням видатної діячки культури на кавових стаканчиках.

Ідея, яка, мабуть, не має аналогів у місті, належить власнику закладу Святославу Степанчуку.

Читати ще: Чи багато ви знаєте про Лесю Українку? Тест

Лучанин розповідає, що ескіз картинки із написом «Lesya's secret» побачив у однієї з артстудій. Після невдалої спроби купити їхнє зображення чоловік попросив знайомого дизайнера створити щось у подібному стилі. Спочатку, за його словами, дизайн із поетесою розмістили на вікні кав’ярні, а згодом – на стаканчиках.
«Леся Українка – це символ нашого міста. До того ж, кав'ярня розсташована неподалік пам’ятника поетеси, що також позначилося. Загалом зараз, зокрема й через війну, відродився чудовий тренд зі згадування історичних постатей, їхніх крилатих висловів та внеску в українську культуру. Це варто популяризувати, робити нашим культурним кодом», – зазначив Святослав Степанчук.

Читати ще: У Луцьку віднайшли рецепт десерту Лесі Українки: його можна було спробувати у кав’ярні «Старе місто». Фото
Він додав, що невдовзі заклад запустить новий дизайн стаканчика. Там не буде наліпки, але видатна поетеса нікуди не зникне.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Земляк Показати IP 26 Лютого 2023 10:39
Якщо не помиляюсь, кавовий стаканчик одноразовий і після використання викидається. Як на мене, такий спосіб популяризації малодієвий.
Янеробот Показати IP 24 Червня 2023 17:13
Юзати образ Лесі, щоб підняти баблєца на каві, так собі ідея.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus