USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.46 10.64

Як дві Австрії: в Україні заміновано понад 30% території

18 Листопада 2022 22:39
В Україні дуже небезпечна ситуація з мінним забрудненням. Площа та обсяги замінування українських земель зросли в 10 разів порівняно з довоєнним періодом. Станом на зараз у нашій країні заміновано понад 30% території.

Про це повідомив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергій Крук в ефірі телемарафону, пише Obozrevatel.

Він також наголосив, що площа замінованих територій України дорівнює орієнтовно двом Австріям.

За його словами, на Херсонщині та Миколаївщині активно триває очищення деокупованих територій від вибухонебезпечних предметів. Розмінуванню підлягає понад 8 тис. км кв. Із них близько 7 тис. км кв. – територія Херсонської області й до 1,5 тис. км кв. – Миколаївської.

Читати ще: Майже половина енергосистеми України виведена з ладу внаслідок ракетних ударів РФ, – Шмигаль

«На деокупованих територіях вказаних областей у взаємодії з військово-цивільними адміністраціями працює значна кількість піротехнічних підрозділів ДСНС. Виконуються всі поставлені завдання, основні з яких – це запуск систем життєзабезпечення та надання допомоги громадянам. Функціонують пожежно-рятувальні підрозділи, на базі яких створюються гуманітарні хаби, звідки роздається допомога, що прибуває на Херсонщину», – сказав голова ДСНС.

Він вказав на те, що фахівцям знадобиться декілька місяців для того, щоб відновити повноцінне життя на території Херсонщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus