USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Що робити волинянам , якщо помітили на небі безпілотник

23 Березня 2022 13:43
Безпілотники у час війни насторожують і лякають українців. Неодноразово дрони бачили і на Волині. Проте, не слід панікувати. У поліції кажуть, краще сфотографувати те, що бачите, визначити адресу та зателефонувати на лінію 102.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

Речниця Головного управління поліції у Волинській області Ольга Бузулук зауважила, що правоохоронці завжди перевіряють, що це за літальний апарат та чи є він там взагалі. За її словами, їх може літати багато і вони можуть належати будь-кому.

Дрони є у поліцейських, СБУ, прикордонників, військових та інших служб. Між усіма цими відомствами є комунікація. Тобто вони знають, хто, куди і з якою метою летить. Розповідають, що безпілотники над Волинню можуть бути й з інших областей, але безпідставно вони тут не з’являються.
«Станом на зараз нам невідомо про те, що якийсь літальний апарат вчинив якусь велику шкоду на території нашої області. Тому все ж таки надіємось на те, що ці літальні апарати, які бачать громадяни, і ми їх також бачимо, все-таки належать нашим правоохоронцям», – говорить Ольга Бузулук.

Якщо безпілотник виявиться ворожим, тоді мають спрацювати сили протиповітряної оборони. Знешкоджують підозрілі і невідомі апарати військові. Але про цю роботу і алгоритм дій говорити відмовляються.

Якщо ж ви бачите дрон, не слід панікувати. Вони можуть бути не бойовими, а розвідувальними. Речиниця ГУНП на Волині зазначає: «Перш, ніж знешкоджувати, потрібно з’ясувати, кому він належить, чий він і з якою метою пересувається на території нашої області».

У волинській поліції кажуть, що перші 3-4 дні на «гарячу лінію» надходило 2-3 тисячі повідомлень. У той же час, велика кількість стосувалася безпілотників та намальованих міток. Зараз це одиничні випадки, на які так само реагують. Якщо буде серйозна загроза, усіх обов’язково про це повідомлять.

Олександра Садова
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Стелс Показати IP 23 Березня 2022 16:03
Ну ви такі інтересні 'не слід панікувати' правильно його треба зразу збивати.А не звони в поліцію кажи адресу ще сфоткай а він завісне на місці і буде вас ждати покі ви приїдите.Логікі вагон...
ProStoProV45 до Стелс Показати IP 24 Березня 2022 13:43
Наприклад у мене є маленький MiTu Drone mini, у нього батарейка на 10 хвилин і відстань польоту 50м, якась стара бабуся може подумати, що його треба збивати, питания: навіщо? Не всі дрони потрібно збивати, лише ті, які виглядають як погроза

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus