USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.40 10.60

«Я його взагалі не чіпав»: волинянин хотів оскаржити 12 років тюрми, що дали за вбивство

Сьогодні 13:09
Володимирчанин постав перед судом за вбивство сусіда. Нетверезий чоловік побив потерпілого до смерті, а в суді казав, що не причетний до злочину. Але докази знайшли та визнали його винним.

Обвинувачений подався до апеляції, щоб оскаржити 12 років ув’язнення, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

За даними слідства, інцидент стався 22 червня 2022 року. Мешканець Володимира забив сусіда до смерті нібито через конфлікт. П’яний чоловік завдав потерпілому не менше ніж 20 ударів по тілу, що призвели до смерті останнього.

Обвинувачений свою провину не визнав. Як розповів на допиті, проїжджав повз на велосипеді та побачив незнайомого побитого чоловіка, який лежав на землі. Спочатку намагався його підняти, проте впав і забруднився у кров потерпілого. Коли зрозумів, що нічим не допоможе, – поїхав геть.

Читати ще: Волинянин відсидить 9 років за вбивство відпочивальника і заплатить мільйон синові загиблого

«Річ у тому, що я його не чіпав і пальцем. Експертиза каже, що на моїх руках і ногах, якими нібито бив, немає його крові. Я його не чіпав взагалі, кримінал не скоював», – заявив обвинувачений.

До слова, у 2010 році чоловіка вже судили за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Тоді обвинувачений побив співмешканку, яка згодом померла в реанімації. Водночас чоловік також розповідав, що нічого не робив і нікому шкоди не завдавав. Проте тоді загримів до в’язниці на вісім років.

Відбувши термін, за чотири роки знову опинився на лаві підсудних. Суд першої інстанції визнав обвинуваченого винним та призначив йому 12 років позбавлення волі. Підсудний разом із захисником подалися до апеляції, аби оскаржити рішення.

«Захисник в поданій скарзі вважає, що вирок суду є незаконним і підлягає скасуванню, бо висновки суду не відповідають фактичним обставинам провадження, а саме – не підтверджується дослідженими доказами. Вважає, що не здобуто доказів, які точно підтверджують вину», – зачитав суддя Віктор Гапончук.

Сторона обвинувачення своєю чергою наполягала залишити рішення суду без змін. Мовляв, під час судового розгляду дослідили достатньо доказів, що доводять вину чоловіка.

«У діях знайшли достатньо ознак правопорушення за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України. Це покази свідків, які бачили обвинуваченого біля потерпілого, та висновки експертизи, що знайшла кров потерпілого на одязі обвинуваченого», – твердила прокурор Оксана Яковлєва.

Зрештою колегія суддів винесла рішення – вирок першої інстанції залишити без змін. Тож обвинувачений все ж проведе 12 років у в’язниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus