USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Я взяв $300 тисяч, Тлумак – $200 і поїхали ділити, – Федецький про гроші від Ахметова, допомогу Зеленському та пропозицію «Спартака»

10 Листопада 2021 19:27
Волинянин Артем Федецький відверто розповів про свою кар’єру футболіста, зокрема про те, як отримав 500 тисяч доларів від Ахметова, чому не переїхав у російські клуби та як президент Зеленський просив у нього допомоги.

Інтерв’ю ексфутболіста опублікували на YouTube-каналі «Пряма червона».

Ахметов дав 500 тисяч доларів за перемогу над «Динамо»

«Ми («Карпати», – ВН) грали в Запоріжжі, ще тоді за «Металург» стояв Макс Коваль. Ми з Тлумаком (колишній футболіст «Карпат» та головний тренер «Волині» Андрій Тлумак, – ВН) в кімнаті і за дві години до матчу дзвонять з приймальні Ріната Ахметова. Я одразу ж на ходу почав вдягатися. Дівчинка сказала, що зі мною хоче поговорити Рінат Ахметов, та запитала, чи я не зайнятий (сміється, – ВН). Я такий: «Ви що жартуєте, ну звичайно вільний». Він дуже хороша футбольна людина. Скільки в мене було непорозумінь з Димінським, «Карпатами» – він завжди дзвонив, ставав на захист. Каже мені: ви наступний сезон граєте з «Динамо», нам треба допомога «Карпат», у Львові будь-якій команді важко, ми готові посприяти. Тоді «Шахтар» на два очки був попереду «Динамо», залишалося чотири-п’ять турів, і мала бути гра між ними в Києві. Сума була $500 тисяч за перемогу, $300 тисяч – нічия. Кажу: «Рінат Леонідович, це за «Металург»?» Хотів пожартувати, він нормально це сприймає. Після матчу я взяв $300 тисяч, Тлумак – $200, і ми поїхали ділити на базу з хлопцями. Тоді гроші отримали навіть охорона, прибиральниці та кухарі.

Димінському я не дзвонив, бо команда нічого не отримала б, без шансів. За той матч «Карпати» отримали премію від клубу, тоді були преміальні по $2 тисячі вдома і $2,5 тисячі – на виїзді. Отримували всі, навіть ті, хто не потрапляв до заявки. Після гри в Запоріжжі ми оголосили хлопцям, що «Шахтар» стимулює. А після того, як ми виграли, я говорив з генеральним директором, просив накинути преміальні команді, адже обіграли «Динамо». Замість $2 тисяч хлопці отримали $2,2 тисячі».

Московський «Спартак» пропонував «Карпатам» за Федецького $8 мільйонів

«Основний контракт в мене був з «Шахтарем», а в «Карпатах» – орендний. Димінський хотів підписати зі мною повноцінний контракт, щоб мене потім продати. На той момент генеральний директор Ігор Дедишин казав мені, що в моїх послугах був зацікавлений «Спартак», давали 7-8 мільйонів євро і хороший контракт мені. Тоді, можливо, я б поїхав до Москви, адже війни ще не було, ми були добрими сусідами. Зараз – ніколи в житті, добре б ми жили чи погано. Я ніколи туди не поїду і мій син не поїде.

А коли в мене закінчився контракт з «Дніпром», до мене дзвонив агент з Росії. Була конкретна сума. В той момент ми з Кобельковим (коментатор, друг Артема Федецького, – ВН) відпочивали на Шацьких озерах, відпочинок був саме у розпалі. Тоді було багато дзвінків – хтось пропонував Чехію, хтось Катар. В один момент подзвонили з Росії, я сказав, що зараз така ситуація і щоб мені не дзвонили. Але все одно почали казати, що мені буде зарплата два мільйони євро на рік плюс бонус за підпис контракту. Однак я сказав, що мене це не цікавить. Це був якийсь клуб з Москви».
Зеленський подзвонив і попросив допомогти

«Я ще планував грати. В мене закінчувався контракт із «Карпатами», і вже був попередньо домовлений контракт з «Волинню». Ми тоді якраз грали плей-офф. Я за «Карпати» зіграв, не пустив, так би мовити, «Волинь» у Прем’єр-лігу з хлопцями зі Львова, а потім планував повернутися в Луцьк. Тут мені подзвонив Зеленський, сказав, що йому потрібна моя допомога. Я ще здивувався, що президенту України потрібна моя допомога. Хоча ми товаришуємо вже близько десяти років. Я погодився на його пропозицію – пішов по мажоритарці по Львову і побачив, як воно все виглядає зсередини. Все перевернулося з ніг на голову, я нічого не планував, але один телефонний дзвінок змінив все.

Я розумів, на що я йду. Мені ніхто не платив, я навіть свої гроші давав на певні моменти, зокрема рекламу. Я не йшов у політику, аби відбити своє. Мій напрямок – займатися розвитком футболу, це не означає, що я був би міністром економіки. В політиці, можливо, я був нулем, але якісь людські моменти я міг би розібрати».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волинянин Показати IP 11 Листопада 2021 14:49
А податки з цих "призових" Федецький сплатив?
Анонім Показати IP 20 Листопада 2021 18:31
Хабарі це нормально?Федецький ти шо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus