USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«Я Путіна проклинаю день і ніч»: мешканка Луцька відзначила 100-літній ювілей

31 Жовтня 2023 22:27
30 жовтня 100-літній ювілей відзначила мешканка Луцька Людмила Каркачова. За своє довге життя жінка побачила та пережила чимало. Вона народилася в Брянській області в багатодітній сім’ї. Пам’ятає Голодомор і Другу світову.

Доживши до поважного віку, жінка була змушена тікати від чергової війни з Краматорська на Волинь, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Усе моє дитинство – це злидні та голод. Особливо 30-ті роки. Засуха така була, що картопля навіть не зійшла. Ми викопували її та просто їли, бо не було що. Навіть щавель погорів. Ми з водичкою бігали, поливали, щоб хоч щавель виріс. Не дай Бог нікому такого пережити», – пригадує Людмила Каркачова.

Дівчиною працювала перукаркою. Як почалася Друга світова війна, несла службу на медичному фронті.

«Усе було: і з оточення виходили, і воювали, і допомагала пораненим. Не носила їх, бо маленька була, тому надавала першу допомогу… Воювала все життя. Постійно війна», – каже ювілярка.

Жінка пережила теж радянсько-японську війну. У Монголії познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком Федором. Там вийшла заміж і народила первістка Юрія.

Уже в Бурятії народилися близнюки Олександр і Григорій. Оскільки чоловік був військовим, то сім’я постійно переїздила. Сини виросли і, як тато, стали військовими. Одного з них жінка вже похоронила.

Людмила Каркачова зізналася, що сама не вірить у те, що відзначає таку поважну дату: «Усе життя робили чесно, як потрібно. Все нормально, все добре. Дякую, що життя мене вберегло».
Хоч у житті було чимало негативу, іменинниця не втратила віри. Найбільша радість для неї – коли збирається вся родина. Жінка з нетерпінням чекає на перемогу України, аби знову разом зібралися діти, онуки, правнуки.

«Україна – молодець. Нехай захищають країну, щоб не зраджували її, не продавали, щоб захищали свою Батьківщину, своїх дітей, жінок і додому повернулися живими… Я Путіна проклинаю день і ніч», – наголошує Людмила Каркачова.

Її секрет довголіття – у правильному харчуванні та здоровому способі життя.

Привітала ювілярку від усієї громади директорка департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 2 Листопада 2023 01:13
Як це влада наважилася вітати 100 річну жінку яка розмовляє РОСІЙСЬКОЮ МОВОЮ та виховала синів - офіцерів радянської арміі, а не бандерівців !!! Щось у лісі здохло ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus