USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

«Я не бачу в цьому проблеми, але не вважаю це нормою», – митрополит Михаїл про нетрадиційні сексуальні стосунки

16 Грудня 2019 19:04
Хто з ким у які стосунки вступає, це особисте питання кожного, але не треба диктувати суспільству, що всі так мають жити.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів митрополит Луцький і Волинський Михаїл, коментуючи питання щодо стосунків людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

«Питання глибоко моральне. Сексуальні стосунки, які благословляються Церквою, це стосунки в шлюбі. Все, що поза шлюбом, вважається гріхом. Це певна форма гріха.

Якщо казати, що ми маємо влаштовувати парад людей з таким світоглядним баченням, то завтра буде парад других, післязавтра – третіх. У чому проблема? Хто з ким у які стосунки вступає, це їхні питання, але не треба диктувати суспільству, що всі так мають жити.

Читайте повне інтерв’ю: Владика Михаїл: «Об’єднавчий Собор запустив дух єдності і любові до України»

Церква каже, що сім’я – це союз чоловіка і жінки. Іншої форми нема. Наслідок таких стосунків – народження дитини в шлюбі. Все інше є гріхом. Давати комусь пріоритет співжиття чоловіка з чоловіком чи жінки з жінкою, виносити це як норму ми не можемо. Бо це мінімум не передбачає дітонародження, яке корисне для суспільства і продовження його існування. Я не бачу в цьому проблеми, але не вважаю це нормою.

Не скажу, що у нас на це є особливе гоніння чи утиски. Звичайно, такі речі завжди були і завжди будуть, бо завдання диявола ‒ спотворити людині природне перебування на цій землі. Бог заклав створення сім’ї, створивши чоловіка і жінку. Якби такі стосунки були визнані Богом і суспільством, то до Адама Господь би створив Гаврила. Але до Адама Бог створив Єву. І сказав: ростіть і множтеся. Церква приймає як норму життя чоловіка з жінкою. Якщо держава у цьому не бачить проблем, то Церква це не схвалює. А вже хто як живе, це його відповідь перед Богом. Гріх не має ставати нормою», - розповів владика Михаїл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 16 Грудня 2019 19:33
І це думка правослвного Митрополита?... А Содом і Гомора?...
Я до Анонім Показати IP 16 Грудня 2019 23:30
Це думка сучасної адекватної людини, яка не живе у Радянському Союзі. Хто ми такі, щоб вказувати, кому з ким спати і жити? Жодня в Україні 2 жінки гине від насильства у сім'ї. Ось де проблема!!
Читач Показати IP 16 Грудня 2019 20:05
Заголовок не відповідає змісту коментаря !!!! Автору мінус
Сергій Показати IP 16 Грудня 2019 20:14
А давайте попи не будуть пхати свого носа у ліжко до людей.
Лучеськ Показати IP 16 Грудня 2019 23:01
І це «митрополит»?
АС Показати IP 16 Грудня 2019 23:13
Це дуже велика поблема, цих людей до 90х в психлікарнях лікували бо це хвороба
Анонім до АС Показати IP 18 Грудня 2019 06:42
Чотири омосєка поставили мінус

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus