USD 40.60 41.00
  • USD 40.60 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

«Я горів у траншеї, витягнули просто з вогню»: волинського захисника із 50% опіками тіла нині лікують у Львові

4 Липня 2024 13:11
30-річний Богдан Олійник родом із міста Рожище, що на Волині. Був оператором дронів у 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців. Цьогоріч у травні отримав опіки понад 50% тіла на Донеччині. Наразі військовий проходить лікування у Львові, згодом його відправлять до Німеччини.

Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова, передає Суспільне Львів.

Богдан Олійник долучився до ЗСУ влітку 2022 року й провів майже два роки на Донеччині. Наприкінці травня 2024 року отримав опіки біля Вугледару. Під час відходу з позиції він мав знищити бліндаж разом з усіма речами. Коли Богдан біг по траншеї, росіяни влучили у пальне.

"Я просто горів у траншеї й повз назовні, де мене дістали два моїх товариші. Витягнули прямо з вогню, допомогли покинути позицію і викликали евакуацію", — розповідає військовий.

На шостий день Богдана доправили в реабілітаційний центр "Незламні" у Львові.

Читати ще: Втратив обидві ноги: потрібна допомога лучанину, який отримав тяжке поранення на фронті

У пресслужбі Першого ТМО Львова повідомили, що він прибув у важкому стані з ознаками інфекції й здебільшого з глибокими опіками майже половини тіла:

"Вогонь уразив обидві нижні кінцівки, сідниці, кисті, ліве передпліччя та обличчя. Що два дні комбустіологи робили Богдану перев’язки з хірургічною обробкою ран. А згодом виконали пересадку власної шкіри пацієнта з тулуба та тих ділянок рук, які залишилися неушкодженими, на всю задню частину тіла — з найбільш глибокими опіками".

За словами хірургів, шкіра приживається добре, загроза життю минула. Наразі пацієнт перебуває на спеціальному протиопіковому ліжку, з ним працюють фізичні терапевти. Коли через біль Богдан не може займатися, реабілітацію проводять у стані медикаментозного сну.

Для подальшого лікування військового відправлять до Німеччини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus