USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

«Я боюсь ковіду»: чому багатодітна лучанка не пускає своїх дітей до школи

10 Грудня 2021 12:07
Не пускає у школу, бо боїться коронавірусу. У Луцьку багатодітна матір забороняє вчитися п’ятьом своїм школярам. Троє дівчаток та двоє хлопців цьогоріч у школі були лише кілька днів. Суд уже двічі штрафував маму, однак змінювати своє рішення та не збирається.

Про родину, де п’ятьох дітей мама через страх зараження коронавірусом не пускає до школи, йдеться у сюжеті ТСН.

Свої мотиви матір п’ятьох школярів Ольга пояснює коротко: «Я боюсь ковіду».
Кожні 10 днів вчителі та соцпрацівники приходять перевірити, чи все гаразд з дітьми, та переконати повернути їх до школи.

«Ніякої агресії до нас немає, але видно, що мама не горить бажанням спілкуватися», – коментує шкільна психологиня Марина Заяць.

У подружжя шестеро дітей, п’ятеро з них школярі. Дівчатка у 6-му та 7-му класах, хлопчики у 2-му та 1-му. У школі цьогоріч вони були кілька днів, розповідає директорка школи Людмила Лавренюк.
«Минулого року вони трохи більше були у школі, особливо старші дітки, якось ми добилися. А цей рік взагалі. Оцей рік ми тільки відвідуємо, кличемо до себе, пишемо звернення до служб», – каже вона.
Вдома з дітьми ніхто не займається.

«Мама вдома не може надати їм ніяких знань, тому що вона сама неграмотна, навіть не пише», – каже директорка.

Батько працює, тож з дітьми більше спілкується мати. Перевести їх на індивідуальне навчання не можуть через низьку якість знань, кажуть вчителі.
Страх мами заразитися – лише привід лишити дітей вдома, переконані в школі, адже, запевняють, дотримуються усіх карантинних вимог і всі працівники щеплені. Чим більше діти вдома, тим складніше їм буде адаптуватися в школі. Вони вже поводяться замкнуто.

За невиконання батьківських обов’язків жінку вже двічі штрафували. На слухання вона жодного разу не з’явилась, тож суд керувався її письмовим поясненням.

«Вона зазначила, що свідомо не відпускає дітей до школи через поширення коронавірусної інфекції», – зачитує матеріали справи суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Подзіров.

Але штрафи на жінку не діють, констатують в департаменті освіти Луцької міської ради.

«Мама має своє бачення щодо ситуації і ми вплинути на це не можемо», – пояснює керівник департаменту Віталій Бондар.

Закон про охорону дитинства зобов’язує батьків дати дітям освіту, кажуть юристи.

«Якщо буде доведена систематичність неналежного виконання батьківських обов’язків, служба у справах дітей має право звертатися щодо позбавлення їх батьківських прав», – зауважує адвокат Олег Лягутко.

Але наразі, кажуть у соцслужбі, про позбавлення батьківських прав не йдеться. Сім’я не стоїть на обліку як неблагонадійна, тож інспектори сподіваються переконати маму і все-таки повернути дітей до школи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
макс Показати IP 10 Грудня 2021 13:47
скажіть правду матір не має за що одягути дітей в школу, а ви тут ковід шоу крутите, замість допомогти...
Свої люди до макс Показати IP 10 Грудня 2021 14:20
То нафіга було аж п'ятьох народжувати? Босі, голі, бідноття - зате домографічний підйом нації ...
уважніше читай до Свої люди Показати IP 10 Грудня 2021 16:57
шістьох, з них п'ятеро школярі
Олексій Показати IP 10 Грудня 2021 15:31
З такою мамою дітей чекає її майбутнє-без зубів і без освіти
ЗнайЮ Показати IP 10 Грудня 2021 16:43
Зате як всиновити то до сьомого коліна перевіряють.
Правда Показати IP 10 Грудня 2021 18:29
То ж самі залякували, сіяли паніку, людей за дурнів рахували- дороги, підїзди водою кропили, в хатах заставляли сидіти, в ліс, парк вийти не можна було, а тепер з власного ж результату дивуєтесь.
Арафат до Правда Показати IP 11 Грудня 2021 02:01
+1000!
гiсть Показати IP 12 Грудня 2021 09:47
чому відбуваються мутації і з'являються нові штами? Вірус просто намагається вижити, і для цього йому треба видозмінюватися. «Але при цьому пріоритетні вікові групи все ті ж: люди у віці,ні хворі і групи соціального ризику, Так, ми чуємо про те, що новий штам «дельта» більше чіпляє молодих людей, але тільки тому, що літні люди в розвинених країнах пройшли вакцинацію, вони захищені.
гiсть Показати IP 12 Грудня 2021 09:50
тільки вакцинація зможе вберегти людей від будь-якого перебігу хвороби, а також від смерті.
гiсть Показати IP 12 Грудня 2021 09:55
Найстрашніше, що хвороба може привести до тромбозу.І яким треба бути обмеженим, щоб не робити щеплення і ризикувати своїм здоров'ям.У Данії прищепилися 70% .І вже повернулися до нормального життя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus