USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

«Бачив «рускій мір» на власні очі»: зірковий динамівець, ексгравець «Волині» долучився до «Гвардії наступу»

19 Травня 2023 18:12
Колишній гравець «Динамо», «Волині» та збірної України Владислав Ващук вступив до лав Нацгвардії. Служити він буде у бригаді наступу «Буревій» (розшифровується як «бригада утилізації російських військових»).

Про це повідомив колишній футболіст у мережі.

«Так, це було моє особисте рішення. Так, близькі і рідні ще досі в шоці. І так, я знаю, що дехто мене ніколи не зрозуміє.

Але я дійсно вірю в нашу Перемогу.

Я бачив «русский мир» на власні очі і буду робити все, щоб такого в моїй країні більше ніхто не побачив і не відчув. І коли прийде час, то я зможу точно відповісти – що я робив під час війни.

Національна гвардія України. Бригада наступу «Буревій». Солдат Владислав Ващук. Служу Українському народові!» – написав колишній футболіст.
Владислав Ващук ще на початку повномасштабного вторгнення РФ провів 15 днів у підвалі свого дому в Гостомелі, рятуючись із сином та донькою від обстрілів російських загарбників.

«Іще в перший день забрав дітей, але не встиг виїхати – гелікоптери налетіли. Від мене неподалік аеродром «Антонов». Думав, перечекаю і поїду. Їжі було на три доби, а чекати довелося 15 днів. Поки три дні була електрика, було більш-менш. За три дні до виїзду пропав газ, довелося готувати на багатті», – розповів Ващук в інтерв’ю FanDay у 2022 році.

10 березня 2022 року Владислав із сусідами на власний страх і ризик все ж виїхали з Гостомеля. 30-кілометровий шлях до Білогородки зайняв цілий день.

Через три дні після того, як Ващук із дітьми вийшов гуманітарним коридором, у його будинок заїхали російські окупанти. Вони взяли в «трофей» усі його спортивні нагороди – викрали призи за 8 перемог у чемпіонатах України, 6 кубків України та суперкубок. Ващук також розповів, що рашисти викрали у нього Орден мужності 3-го ступеня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus