USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.50 10.65

Взимку вартість опалення в Україні може вирости на 15-16%

11 Вересня 2020 15:47
В Україні взимку вартість опалення може вирости на 15-16% порівняно з початком опалювального сезону.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. Фактично вартість опалення для українців змінюватиметься щомісяця. Якщо в жовтні, ймовірно, різниця буде незначною, то в розпал сезону, в грудні-лютому, газ може підскочити в ціні від 5,8 до 7 грн за кубометр, розповідає представник Асоціації постачальників енергоресурсів Артем Компан.

«Зараз ціна контрактів на вересень уже становить 5,5-5,8 грн за кубометр з урахуванням транспортування до кордону України. Але ціна змінюється щодня. Ближче до грудня ми вже бачимо ціну контрактів понад 7 грн за кубометр», – резюмує Компан.

З огляду на структуру тарифу на тепло за такого подорожчання газу тарифи на опалення можуть зрости приблизно на 15-16%. Наприклад, якщо в жовтні за опалення однокімнатної квартири доведеться віддавати приблизно 1,1 тис. грн, то вже в грудні за ту ж квартиру прийде платіжка в 1,2-1,3 тис. грн.

До слова, нововведення, згідно з яким тариф на тепло можна переглядати кілька разів за опалювальний сезон, прописано і в останньому меморандумі з МВФ. Там практично дослівно йдеться, що в Україні вводиться законодавча вимога, згідно з якою з 1 жовтня 2020 року компанії-постачальники тепла зможуть кілька разів за рік переглядати тарифи з урахуванням ринкових цін на газ.

«Ми забезпечимо, щоб до кінця серпня 2020 року всі тарифи на опалення, які формуються і НКРЕКП, і місцевими органами влади, було переглянуто й офіційно затверджено так, щоб повністю відповідати рівню ціни на газ та іншим витратам, зокрема капітальним вкладенням», – йдеться в документі, який оприлюднив МВФ.

Точно спрогнозувати вартість блакитного палива вкрай складно. Обставини кардинально змінюються з огляду на ситуацію на світових ринках, поширення коронавірусу і т. д.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 11 Вересня 2020 16:13
Разом з постачанням газу для населення по трубах зараз вже 1 куб. метр газу коштує на рівні 9.2 грн. Петро Порошенко у свою каденцію, хотів зробити для населення один куб. метр газу по 12 грн., то надіюсть, що нинішній президент України Володимир Зеленський перевершить попередника та дозволить баригам зробити ціну на газ для населення за один куб. метр по 15 грн. А там дивишся і вже скоро ціна на газ в Україні буде як у ЄС.
інші пенсіонери до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 11 Вересня 2020 16:24
І до чого тут Порошенко? він більше року не президент,якщо ти не знаєш. А по друге-маєш добру пенсію і доброго презедента -то й плати.
Дякуємо! до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 11 Вересня 2020 16:34
Дякуємо новій владі. І піднімайте ті тарифи нормально, не даремно ми вам монобільшість зробили і президент. Дякуємо вам і низенько вклоняємся.
ан Показати IP 11 Вересня 2020 17:41
як хотіли крепко всі в європу то ніхто з трибуни не розказував що зарплат європейських не ждіть людки. хіба цін і тарифів. а красиво співали всі. тоді .
Поліщук Олександр Ми Показати IP 11 Вересня 2020 18:16
А хто у 2004 році співав??? Співали якраз ті, хто стояв біля Юльки Тимошенко, Вітькі Ющенка, Сашки Турчинова і ним подібних. Ось вони стояли та співали, хотіли і зробили собі зарплати по 150-300 тисяч грн. не запитуючи народ України, хочемо ми того чи ні. Потім у 2014 році вони також співали "аж гай шумів", а біля них вже стояли Петька Порошенко з Юріком Луценком та його дружина Іринка Луценко та такі ж самі, які не думали тоді про громадян України, а думали про власні кишені. Я з ними не стояв поряд ні в 2004 році, ні в 2014 році, і я їх ідеї не підтримував на виборах та не буду підтримувати надалі.
@ до Поліщук Олександр Ми Показати IP 11 Вересня 2020 19:41
Лікуватись! Терміново!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus