USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Вже втретє: Відень став найкомфортнішим містом світу

25 Липня 2022 23:01
Іноземне видання The Economist щороку публікує рейтинг The Global Liveability Index 2022. В ньому йдеться про найбільш та найменш комфортні міста світу для життя.

Цьогорічний топ найкомфортніших міст світу очолив автстрійський Відень. Першу сходинку він посідає вже втретє за останні п’ять років, пише 24 канал з посиланням на The Economist.

«Місто пропонує багато можливостей для культури та розваг, а також хорошу інфраструктуру і загальну стабільність», – йдеться у статті.

10 найкомфортніших міст для життя:

Відень (Австрія)

Копенгаген (Данія)

Цюрих (Швейцарія)

Калґарі та Ванкувер (Канада)

Женева (Швейцарія)

Франкфурт (Німеччина)

Торонто (Канада)

Амстердам (Нідерланди)

Осака (Японія)

Мельбурн (Австралія)

Натомість найменш комфортними для життя визнали Тегеран (Іран), Дуалу (Камерун), Хараре (Зімбабве), Дака (Бангладеш), Порт-Морсбі (Папуа-Нова Гвінея), Карачі (Пакистан), Алжир (Алжир), Тріполі (Лівія), Лагос (Нігерія) та Дамаск (Сирія).

У дослідженні зазначається, що послаблення COVID-обмежень позитивно вплинуло на рейтинг західноєвропейських міст, як-от Франкфурт, Лондон та Париж.

Натомість на тлі геополітичної напруженості показники стабільності втратили Будапешт і Варшава. Також російські Москва і Санкт-Петербург значно опустилися у рейтингу.

Через війну в Україні Київ взагалі не потрапив до рейтингу найкомфортніших міст світу. Видання було змушене відмовитися від опитування, коли почалися бойові дії.

Рейтинг складається на основі понад 30 факторів, які згруповані в п’ять категорій:

– cтабільність

– охорона здоров’я

– культура та навколишнє середовище

– освіта

– інфраструктура

Також другий рік поспіль враховуються показники, пов’язані з COVID-19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus