USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Вже не легка прогулянка: операція в Курській області перетворилася на запеклу битву, – NYT

Сьогодні 08:11
Бої в Курській області, які місяць тому українські військові називали відпусткою, зараз стали значно запеклішими, російський опір посилюється.

Про це газеті The New York Times розповіли українські солдати, які воюють на цьому напрямку.

За їхніми словами, навіть коли Росія контратакувала на деяких ділянках, вони продовжували наступ в іншій точці Курського фронту. Але їхній прогрес сповільнився, а зіткнення стають дедалі смертоноснішими, оскільки Москва розгортає підкріплення та посилює повітряні бомбардування.

«Є більше опору», – сказав 21-річний Юрій, який був у складі одного із перших українських підрозділів, які перетнули кордон 6 серпня.

«Є більше безпілотників, більше снарядів і навіть протитанкових керованих ракет, – сказав він. – Їхня розвідка також дуже наполегливо працює. Як тільки машина виїжджає, їхня артилерія відразу починає стріляти».

Читати ще: У Росії формують загони тер оборони для підтримки «звільнення» Курської області, – ISW

Дмитро, 40-річний боєць загону операторів безпілотників, сказав, що бої в Курській області все одно ще залишаються менш інтенсивними, ніж інші битви, в яких він брав участь протягом війни. «Вони намагаються, але поки що у них нічого не виходить. Ми все ще атакуємо».

Солдати сказали, що більша частина боїв перед нещодавньою контратакою росіян велася за невеликі тактичні переваги, як-от взяття під контроль хребта чи пагорба, які можуть виявитися корисними в майбутніх боях.

За словами військових, Україна намагається перешкодити матеріально-технічним операціям Москви, атакуючи дороги та мости вздовж критично важливих ліній постачання, що живлять російські війська в Україні. Битва за Глушковський район Курської області, де ЗСУ систематично б’ють російські тимчасові мости через річку Сейм – частина цих зусиль.

Днями росіяни почали потужну контратаку і, ймовірно, досягли певних успіхів. Однак майже одразу після цього ЗСУ вдарили у фланг російського контрнаступу. Відтак стан бойових дій там є незрозумілим для сторонніх спостерігачів.

Читати ще: Відпрацювати і втекти: дешеві безпілотники перемагають танки на фронті в Україні, – WSJ

Українці борються, щоб утримати свої здобутки, але солдати сказали, що ця кампанія обійдеться дуже дорого. «Кожен сантиметр нашого просування коштує людських життів», – сказав 40-річний український військовий на ім’я Сергій.

Щоб зупинити українське просування на Курщині, росіяни використовують ту саму тактику, що й всередині України – підхід випаленої землі, який залишив десятки українських містечок у руїнах. Але російські бомбардування зараз руйнують російські будинки, кажуть солдати.

Операція в Курській області: останні новини

Раніше українські десантники розбили в Курській області підрозділ російських ВДВ і показали відео. Зазначається, що 13 вересня на позиції українських десантників РФ кинула 14 одиниць військової техніки: два танки, 11 БМД і один БТР. Уцілілі російські військові втекли.

Читати ще: ЗСУ зірвали російський план наступу на Сумщину: Сирський повідомив деталі

Також розповідали, що РФ нарощує групу військ на Курщині. Росіяни прагнуть витіснити звідти українські війська і для цього концентрують власні сили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus