USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

Вже кожна десята людина на планеті могла заразитися коронавірусом, – заява ВООЗ

5 Жовтня 2020 22:00
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, коронавірусом міг заразитися приблизно кожен десятий житель планети, і переважна більшість населення залишається вразливою перед COVID-19.

«Згідно з нашою найбільш точною оцінкою, вірусом могли інфікуватися близько 10% населення світу», – заявив директор ВООЗ з надзвичайних ситуацій в галузі охорони здоров’я Майк Райан, пише НВ.

За поточними оцінками ВООЗ, в світі налічується більше 760 млн інфікованих, що більш ніж у 20 разів перевищує число підтверджених випадків COVID-19, пише AP.

За словами представника ВООЗ, показник захворюваності на COVID-19 варіюється в залежності від країни, типу поселення та групи.

«Але насправді це означає, що переважна більшість населення світу, як і раніше перебуває під загрозою. І зараз ми вступаємо в складний період. Хвороба продовжує поширюватися», – попередив представник ВООЗ.

Майк Райан додав, що темпи поширення коронавірусу прискорилися в деяких країнах Південно-Східної Азії, Європи і в регіоні Східного Середземномор’я.

На даний момент, згідно з підрахунками університету Джонса Хопкінса, в світі зареєстровано більше 35,2 млн випадків COVID-19, з низ 7,4 млн – в США, 6,6 млн – в Індії і майже 5 млн – в Бразилії.

Від ускладнень коронавірусу з початку пандемії померли більше 1 млн осіб. Найвищий показник смертності – в США, Бразилії та Індії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus