USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.50 10.70

Вже 85 підписів. До комюніке Саміту миру приєдналась ще одна країна

20 Червня 2024 12:03
До підсумкового комюніке Саміту миру, що пройшов на вихідних у Швейцарії, приєдналася Замбія.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Володимира Зеленського.

Глава держави подякував Замбії за підтримку зусиль, спрямованих на досягнення сталого, всеосяжного та справедливого миру.

Зеленський заявив про «зростання підтримки Саміту миру та його підсумкового комюніке на всіх континентах», зокрема в Африці.

Читати ще: Зеленський пояснив, чому провалилися переговори з Росією у 2022 році

«Цінуємо, що Замбія, разом з іншими африканськими країнами, займає чітку позицію на підтримку Статуту ООН, миру та прогресу. Формула миру – це інклюзивний формат, який дає змогу кожній країні висловитися і зробити свій внесок у досягнення спільних цілей», – зауважив президент.

Він закликав усі миролюбні країни приєднатися до комюніке та реалізації «формули миру».

Нагадаємо, спершу підсумковий документ підтримали 80 країн і чотири організації, згодом три країни відкликали підпис (Ірак та Йорданія, а також Руанда), але долучилися держава Антигуа і Барбуда, Організація американських держав і Вселенський патріархат.

В Офісі президента кажуть, що підсумковий документ Глобального саміту миру у Швейцарії можуть підтримати додаткові країни, які ще не приєднувались до нього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
йцук Показати IP 20 Червня 2024 12:33
разом нас багато- нас не поконати !!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus