USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Визнав вину і кається: ексчиновника «Волинського облавтодору» судять за хабарі

Сьогодні 11:14
За версією слідства, ексочільник ДП «Волинський облавтодор» Микола Андросюк погорів на хабарях. Колишнього чиновника затримали під час отримання чергового траншу.

«Луцький міськрайонний суд розглядає обвинувальний акт відносно Андросюка Миколи, свого часу начальника «Волинського облавтодору». Він обвинувачується в тому, що без будь-якого укладення договорів заключив договір оренди гаражного приміщення в місті Горохів із фізичною особою – підприємцем. Заключив із порушенням встановленої законом процедури. За це отримав неправомірну вигоду в розмірі 30 000 гривень», – прокоментував прокурор Сергій Поліщук, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Нібито посадовець налагодив схему незаконних поборів у 2023-2024 роках. Гроші Микола Андросюк брав за те, що надавав підприємцям в оренду приміщення за заниженими цінами. В обмін за свою фінансову лояльність держслужбовець щомісяця отримував від підприємців гроші.

Під час затримання в січні 2024 року в Миколи Андросюка вилучили 20 тисяч гривень. Під час обшуку в кабінеті чиновника також знайшли договори оренди.

Підозрюваний був відсторонений від займаною посади та вніс заставу в понад 90 тисяч гривень, щоб не потрапити під варту. Арештували теж особисте майно посадовця, зокрема земельні ділянки та виробниче приміщення.
Спершу Микола Андросюк отримав підозру за хабарництво за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років та конфіскацію майна. Згодом справу перекваліфікували на менш тяжкий злочин – за хабар за цією ж статтею, але вже за частиною 1, яка не передбачає конфіскації майна.

За словами прокурора, обвинувачений частково визнає, що шахраював на державному підприємстві, і кається. «Був допит обвинуваченого, під час якого він частково визнав свою вину, але за обвинуваченням в іншій статті. Сьогодні на засіданні казав, що розкаюється», – зазначив прокурор Сергій Поліщук.

Відзначимо, що це не перший скандал із хабарями навколо ДП «Волинський облавтодор». Наприклад, колишній директор Микола Янчук за хабарництво отримав два роки умовно. Ще один директор Зіньків був звільнений за корупцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ірина Показати IP Сьогодні 11:35
Треба дати орден Ярослава Мудрого. Кається ж людина.
Дмитро Показати IP Сьогодні 16:48
Коли вже Бабулу Ігора зловлять?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus