USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Вивіз із поля бою поранених побратимів: волинянина нагородили «Золотим хрестом»

Сьогодні 08:11
Микола Вітовщик із села Нові Березичі Камінь-Каширського району мобілізувався ще у липні 2022 року. Відтоді він щодень наближає українську Перемогу над російським загарбником.

Про це пише Нове життя.

Саме того літнього місяця він уперше в житті одягнув військовий однострій, оскільки раніше строкову службу не проходив. Але коли покликав обов’язок захищати Батьківщину, узяв до рук зброю та пішов воювати. А слідом за ним добровольцем поспішив і сусід-товариш Віталій Онишків.

Читати ще: Різні фронтові дороги й одна мрія на двох: брати з Любешівщини виборюють перемогу для України

Так двоє друзів і були попервах разом у навчальному центрі. Однак далі їхні воєнні дороги розійшлися. Микола Вітовщик потрапив до складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Тож із побратимами через кілька місяців після мобілізації вирушив на фронт. Звільняв Херсонщину, воював на Донеччині, під Бахмутом. А потім передислокувався на Запорізький напрямок. Там водій-механік БМП нині й не пускає рашистських ворогів просуватися вглиб українських земель.
Читати ще: «Пісні будуть після Перемоги»: чому не співає на війні бихівський соловейко Роман Романюк

Одному Богу відомо, що пережив за цей час воїн. Бо ж війна кожної миті несе нові випробування, нові втрати. Однак про все це неохоче розповідає Микола Володимирович, за усмішкою ховаючи біль побаченого. Не розказує про те й мамі, аби не хвилювалося її серце. Лишень переслав знімок нагороди, яку отримав від головнокомандувача Збройних сил України – «Золотий хрест».
Зрозуміло, що таку відзнаку запросто не дають. Тож тільки коли приїхав у відпустку, Микола розповів рідним, що одержав її після того, як вивіз із поля бою поранених побратимів і тим самим врятував їм життя. А ще запевнив рідних: «Усе буде добре. Невдовзі повернуся з Перемогою! Ми виженемо того окупанта з наших земель».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus