USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.55 10.72

Вивчали досвід у молодіжній політиці, освіті та соцзахисті: делегація Луцькради відвідала муніципалітет Пітео в Швеції

Сьогодні 11:12
12-15 серпня представники Луцької міської ради здійснили робочий візит до міста Пітео у Швеції з метою ознайомлення із функціонуванням муніципалітету та розробки спільного проєкту на тему молодіжної політики.

Як повідомили в міськраді, візит відбувся в межах навчальної програми «Демократична стійкість» Шведського міжнародного центру місцевої демократії ICLD. До складу делегації від Луцька увійшли директор департаменту освіти Віталій Бондар, начальниця управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Анна Вінцюк та начальниця відділу молодіжної політики департаменту молоді та спорту Зарина Дацик.

Під час візиту шведські партнери презентували інформацію про муніципалітет Пітео, основні сфери видатків, економічний, культурний, спортивний потенціал цієї місцевості, переваги та виклики систем соціального захисту та освіти. Також відбулася низка робочих зустрічей із розробки спільного проєкту, який спрямований на підвищення громадянських компетентностей молоді через формальну та неформальну освіту.
Читати ще: Делегація Луцької міської ради відвідала партнерське місто Кійов у Чехії

Для делегації з Луцька було також організовано візит до церковного містечка Ойбі, що складається з будинків навколо церкви, куди з давніх часів для молитви приїжджали віряни на вихідні.
Представники Луцька ознайомилися з діяльністю організації Святої Марії, що діє при церкві. У співпраці з муніципалітетом організація проводить курси для осіб, які потребують психологічної підтримки. Курси тривають від шести місяців до року з можливістю продовження та включають групові заняття з комунікації, воркшопи із шиття, малювання, приготування випічки, садівництва, реставрації меблів тощо.
Делегація ознайомилася з роботою Центру культури «Колейдо». Центр організовує виставки робіт місцевих жителів на конкурсній основі, надає гранти на культурні та спортивні ініціативи громадян, а також є майданчиком для зустрічей і заходів представників молодіжних громадських організацій.

Під час візиту партнери напрацювали концепцію та план дій щодо впровадження спільного молодіжного проєкту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus