USD 41.20 41.38
  • USD 41.20 41.38
  • EUR 41.20 41.38
  • PLN 10.60 10.75

Висловив здивування: Дуров вперше прокоментував затримання

Сьогодні 13:27
Генеральний директор Telegram Павло Дуров заявив, що відкритий до співпраці з владою, тому здивований своїм затриманням.

Про це він написав у Telegram.

«Минулого місяця мене чотири дні допитувала поліція після прибуття до Парижа. Мені сказали, що я можу понести особисту відповідальність за незаконне використання Telegram іншими людьми, оскільки французька влада не отримала відповідей від Telegram. Це було дуже дивним з кількох причин», – заявив Дуров.

За його словами, Telegram має офіційне представництво у ЄС, яке відповідає на усі офіційні запити. «Французька влада мала багато способів вийти зі мною на контакт, аби попросити про сприяння. Як громадянин Франції, я часто бував у консульстві Франції в Дубаї. Певний час тому назад, коли мене про це попросили, я особисто допоміг їм створити гарячу лінію із Telegram для реагування на загрозу тероризму у Франції», – зазначив він.

Читати ще: Багато паспортів та російське минуле: у Politico розкрили три таємниці Павла Дурова

Окрім цього Дуров вказав на «усталену практику щодо початку юридичних дій проти інтернет-послуги, якщо держава не задоволена цією послугою». «Використовувати закони досмартфонної ери, аби обвинуватити керівника у злочинах, вчинених третіми сторонами на платформі, якою він керує, – це помилковий підхід. Створювати технології й без того важко. Жоден інноватор ніколи не будуватиме нові засоби, якщо знатиме, що може понести особисту відповідальність за потенційне зловживання цими засобами», – наголосив засновник Telegram.

Однак він визнав, що швидке зростання кількості користувачів Telegram «спричинило все більші складнощі, які полегшили для криміналітету зловживання платформою». «Саме тому я поставив собі за мету суттєво покращити стан справ у цьому аспекті. Ми вже розпочали цей внутрішній процес й незабаром я розповім більше», – підсумував він.

Нагадаємо, Дурову, який народився в Росії і є громадянином Франції, інкримінують співучасть у торгівлі наркотиками, злочинах проти дітей та шахрайстві через відсутність модерування контенту в Telegram. Його затримали у Франції наприкінці серпня, але згодом відпустили під заставу у 5 млн євро й зобовʼязання регулярно зʼявлятися до поліції та не покидати територію країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus