USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

Виплати по безробіттю в Україні: хто може на них розраховувати

15 Лютого 2021 14:31
У зв’язку з пандемією COVID-19 багато українців залишилось без роботи. Проте усі, хто перебувають у статусі безробітного, мають право на фінансову допомогу від держави у вигляді допомоги по безробіттю.

Про це повідомляє 24 канал.

На мінімальні виплати українці, що втратили роботу можуть розраховувати у випадку, якщо:

- страховий стаж протягом останнього року повинен бути не меншим як 6 місяців. Тоді мінімальні виплати будуть 650 гривень. Варто зауважити, що на період карантину сума становитиме 1 тисячу гривень;

- страховий стаж протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить понад шість місяців, то українець може розраховувати на 1 800 гривень.

Максимальний розмір фінансової допомоги не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 9 080 гривень.

Допомогу від держави розраховують у процентному співвідношенні залежно від доходу, який отримував працівник, тобто заробітної плати, а також терміну протягом якого працював.

Стаж до 2 років – 50% до середньої заробітної плати;

від 2 до 6 років – 55%;

від 6 до 10 років – 60%;

більше як 10 років – 70%.

Хто має право на допомогу по безробіттю

Кожен українець, що втратив роботу, має право на фінансову допомогу від держави у вигляді допомоги по безробіттю. Так допомогу призначають усім, хто отримав статус безробітного, а також підприємцям та найманим працівникам, що втратили частину доходу або заробітної плати.

Статус безробітного можуть отримати:

- особи працездатного віку до призначення пенсії, які не отримують ніякого заробітку, проте готові працювати;

- підлітки до 16 років, які вже працювали, але їх звільнили через скорочення штату, у зв’язку з перепрофілізацією підприємства, або його закриття;

- інваліди працездатного віку, які отримують пенсію по інвалідності чи соціальну допомогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus